Katalin vagy hullámos papagáj? Mekkora kalitka kell neki?
Tenyleg nem jo nekik egyedul, foleg, hogy irtad, hogy suliba vagy. Addig ki fog foglalkozni vele? Ha egyedul van unatkozik, ha unatkozik, tepkedi a tollai, beteg lesz. Ha kettot veszel, akkor azonos nemueket vegyel (himeket inkabb), ugy nem lesz fioka.
Ejjelre le kell takarni, (de nem minden papagaj birja!) es naponta ki kell engedni repulni. Hatalmast koszt csinal, kiveri a magvakat, homokot, tollat.
Meg tobb tanacsot kapsz facebookon, a Hullamos papagajok csoportban, mert ott foleg tenyesztok adjak at a tapasztalatokat, talan talalhatsz is egyet, ahonnan madarat vehetsz. Erdemes belepni ha fenn vagy, ha kesobbiekben is tanacsra van szukseged, segitenek.
Lehet, hogy nagyon jol kijonnek majd egymassal, lehet, hogy gyulolik egymast, ez sajnos kiszamithatatlan. De egy tenyeszto azert meg tudja mondani, hiszen az o madarai, ismeri oket. Ha egyutt veszed a papikat, akkor meg mar eleve ismerik egymast es nem lesz egyedul az uj kornyezetben.
Keresek majd kalitkat is.
Esetleg ha nemsokára itt a nyári szünet, vehetnél egy papagájt és 1, max két hónapig összeszoknátok. Utána pedig megkaphatná a társát. Én is hasonlóan csináltam (hullámos), addig az első megtanult kézre ülni, majd a másik eltanulta tőle. Beszélni később kezdett, de csak az egyik, a másik nem hajlandó ilyen butaságokra pazarolni az idejét. :D Nálam először verekedni akartak, utána nem álltak szóba egymással, végül állandóan puszilkodnak, annyira megszerették egymást.
Minél nagyobb kalitka kell, olyan aminek nincsenek lekerekített végei, inkább szélesebb, mint magasabb. A fémrácsok ne legyenek festettek, legyen kihúzható alja. A műanyag rudakat cseréld le faágakra. Naponta engedd ki őket, én ha itthon vagyok, mindig kint vannak, ki-be mászkálhatnak. Most pl. az egyik éppen téblábol az asztalon, a másik eszik.
Rengeteg mindent lehetne még írni, esetleg ha kérdésed van, szívesen segítek, főleg hullámosokkal kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!