Hogyan szoktassam kézhez a hullámos papagájaim?
Azt én is tapasztaltam, hogyha ketten vannak nehezebb tanítani őket. Mindig követik egymást. Ha az egyik elrepül akkor utánna repül a másik. Ez néha bosszantó, de lehet hasznunkra is. Kezdjük a szelidítést!
Először óvatosan rakjuk a kezünket a kalitkára, ha hevesen elkezdenek repkedni akkor vedd el a kezed! Mikor már megnyugodtak akkor megpróbálhatod újra meg újra. Mikor már nyugodtan elviselik a kezed a kalitka tetején akkor benyúlhatsz a kalitkába. Ha hevesen csapkod megint vegyük el a kezünket és próbáljuk meg megint és megint. Ha nyugodt akkor érincsük a begyéhez a kezünk élét! Itt egy madárral dolgozz! Figyeljük a madár reaxióját és ha nem tetszik neki akkor várjunk míg megnyugszik. Ha elfogadja a hogy a begyénél van a kezed akkor gyakorolj nyomást a begyére mintha leakarnád tolni az ágról. Így kénytelen lesz rálépni a kezünkre. Ha rajta marad akkor gratulálok neked;-) Ugye az utánzást említettem hogy ki lehet használni. Ha a nem kézhez szoktatott madár látja a párját a kezeden, utánozni fogja és akkor mind a két madár kézhez lesz szokva. Bizalom a lényeg, mutatsd meg hogy bízhat benned.:-D
Ne add fel, sok szerencsét;-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!