Anya megvette nekem életem első papagájait! Kaphatok pár jótanácsot?
Köszönöm a válaszokat.Az első írónak üzenem,nagyon örülök nekik.Az lenne jó ha mindig élnének.
persze olvasok mindenfélét,könyvet is kaptam, de gyakorlatban szerzett tanácsokat szeretnék.
A hullámosok elsősorban gyümölcs- és magevők (zöldséget és tojást csak egyes egyedek hajlandók megenni, mind nem).
Nekem több papagájom volt már (hullámos és nimfa), és most is van, nálam is kelt már ki fióka, a vállamon pont egy ilyen nimfa ül, aki nálam kelt ki, és egy kis kéjenc, lehajtja a fejét, hogy simogassam.
Párban tartva valószínűleg inkább egymásra fognak figyelni, így ha tanítanád is őket, úgy csináld, hogy mindkettőnek fel legyen ajánlva a jutalom-nasi, amivel magadhoz szoktathatod őket.
Imádják a tükröt és minden fényes dolgot, nyáron legyen náluk tálkában víz, amiben tudnak majd fürdeni, de fürdetőt is vehetsz, csak az drágább.
Gyümölcsökből az almát, banánt, narancsot, mandarint ajánlom leginkább, az enyémek nem ették a zöldséget és a tojást se.
Ültethetsz a mageleségükből cserépbe vagy lapos tálkába, margarinos dobozba, ha kikel, azt nagyon szeretik csipegetni.
Mindig legyen náluk tiszta víz, szépia, és ha teheted, ne bolti műanyag ülőrudat tegyél a kalitkába, hanem igazi faágat. Természetesebb, és jobban tudják koptatni a karmaikat (így ritkábban kell neked vagy állatorvosnak vágni).
a szépia egy hal váza! azt szokták rágcsálni mert állítólag szeretnek mindet összerágni!
ha fiú meg lány hullámosod van akkor készülj fel h lassan nagyon sok kis papagájod lesz! :D :D úgy hogy lesz utánpótlás bőven! :D :D
1 éves kor alatt nem ivarérettek a hullámosok, ez biztos, és kizárólag odúban költenek, szóval ha a kérdező nem rak fel odút, nem lesznek kis papagájok, akkor se, ha a lány tojást rak, mert csak odúban ül rá, azon kívül nem. :-)
Kérdező, a szépia egy fehér kőszerű valaminek néz ki, ha boltba mész venni ilyent. Lehet, hogy már láttál is ilyent, csak nem tudtad, hogy mi ez, kereskedésben biztos tudni fogják, ha esetleg nem találod. Ez amellett, hogy vitamin, a madár csőrét is koptatja, ami ugyancsak szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!