Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Egyensúlyzavaros tyúk?

Egyensúlyzavaros tyúk?

Figyelt kérdés
Van egy tyúkunk, most lesz 1 éves. Régebben nem volt semmi baja, most körbe körbe megy, és furcsán tartja a fejét, mintha egyensúlyzavaros lenne, de eszik, iszik is. Ma kétszer fel is borult. :( Mit lehet tenni? Valaki tapasztalt már hasonlót?

2014. febr. 16. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon hasznos tanácsot nem tudok adni, nekünk is volt hasonló,és egyszer végérvényesen felborult! Nem tudtuk mitől! A szomszéd öregnéni azt mondta vmi darazsat vagy méhet evett.

(ami most nálatok kizárt-még alszanak)

az oxigén ellátotságával is lehet baj! Nézzétek a taraját! Nem lila?

Vidéken lakom,és itt az öregek mindent pálinkával oldanak meg!! Pálinkás kenyérkét tolnak le a tyúkok torkán is ha az fura,gurnyaszt,ilyenek! Ezt még nem próbáltam!

De az egyik cicánk egyszer megmérgezték! Pálinkával tömtük,és meggyógyult,pedig a doki azt mondta nincs mit tenni!

Ezzel nem a pálinkát akartam népszerűsíteni.

2014. febr. 23. 08:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat! És a pálinka hatásos a tyúkoknál?
2014. febr. 23. 15:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem, nem lila a taraja.
2014. febr. 23. 15:23
 4/8 anonim ***** válasza:

én nem próbáltam! A szomszédnéni esküszik rá! De egy pici pálinkás morzsárol van szó,amit a csőrébe tudsz tenni és le bir nyelni!

Ha nem lilás a taraja az oxigén stimmel!

Nem tudom mi lehet! Bocsi

2014. febr. 23. 17:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Attól is lehet zavaros ha túl van etetve és elhízik, nem bírja magát tartani, egyszerűen megdöglik bele. Ne etesd őket úgy egy héten egyszer csak zölddel, szóval legyen egy nap amikor lightosabban kapnak.
2014. márc. 5. 15:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Nos, én nem értek annyira a madarakhoz, de tesómnak vannak itthon galambjai. Kb. egy hete az egyiket a földön vergődve találtam meg (szerencsére még a macskák előtt). Ő is furán tartotta a fejér, meg úgy forgatta, mintha szédülne. Esett-bukott szegény. Szóltam tesómnak, és ő mondta, hogy semmi baj, van ilyen betegség, már máskor is betegedtek így meg a madarai, és van rá gyógyszer, hamar kigyógyulnak belőle. Épp ma néztem a galambját, és úgy tűnik már jól van, rendesen tartotta a fejét, pedig csak pár napja kap gyógyszert. Én úgy gondolom az állatorvos ebben tud segíteni, minél előbb, még el nem pusztul.
2014. márc. 5. 17:27
 7/8 anonim válasza:
#6-ossal értek egyet. Ez egy betegség, de a neve most nem jut eszembe.
2014. márc. 15. 19:54
 8/8 anonim válasza:
0%
Forgasd 100 szor a másik irányba
2018. febr. 10. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!