Mit csináljak? Van egy nimfa papagájom (lány) 2 éves állatkereskedésből vettük már egy jó ideje itt van nálunk Kb: 5 hónapja. A TÖBBI LENT
állandóan csak ordít meg ordít....ha letakarom akkor se fejezi be soha nem fejezi be és már kikészültem teljesen.
Az állatkereskedésből a nő az mondta:kézre, vállra, száll nem csíp, aranyos meg így meg úgy hazajöttünk 1 hétre rá megpróbáltam oda nyúlni hozzá akkorát belém csípett hogy csak na. Mit csináljak hogy ne ordítson meg ne csípjen?
Nem lehet, hogy rossz helyen van? Pl. huzat, vagy túl meleg, tévé mellett, macska a közelben, stb, ami zavarhatja?
Mert ok nélkül nem szoktak ordibálni, nekem is van egy, főleg akkor kiabál, amikor éhes, ilyenkor kap sok kaját, mindjárt ki se látszik a feje a tálból. :)
De ha azt mondtad, beléd is csípett, akkor valószínűleg átvágtak a kereskedésben, vagy csak 1 embert szeretett annyira. Próbálj meg óvatosan közelíteni felé, halkan, nyugodtan beszélj hozzá, bármennyire is idegesít most. Hosszú távon megéri!
Ki szoktad engedni? Lehet, hogy mozgáshiánya van, nem tudom, mekkora kalitkában tartod.
Meg persze a másik, hogy egy társra nagy szüksége lenne. Ha elég nagy a kalitka, és persze már eleget szelidítettél rajta, jó lenne neki egy pár, akkor talán megnyugodna.
Ha dallamosan fütyül,akkor könnyen előfordulhat hogy hím. Állatkereskedésben soha ne bízz meg,nem tudják mit beszélnek...
95% hogy az a baja,hogy nincs párja. Egy papagáj akkor rikácsol megállás nélkül mikor hívogatja,csalogatja magához a fajtársait.Valószínűleg volt neki párja csak valahogy elkerültek egymástól(halál,bármi) és nincs hozzászokva az egyedülléthez.
Addig nem valószínű hogy abbahagyja míg nem kap maga mellé társat. A nimfák köztudottan egyedül tartva sokkal hangosabbak mint párban(persze akkor is rázendíthetnek,de jóval ritkábban pl egy nap egyszer pár percre).
De,akkor nagyobb kalitkát,inkább röpdét kellene biztosítani a számukra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!