Hullámos papagáj párt meg lehet szelídíteni? Hogyan?
Hát figyelj,ez is madár függő persze,de 75% hogy sohasem lesznek olyan nagyon szelídek párban. Ott vannak egymásnak ami nekik éppen elég,nem igénylik az ember társaságát különösebben. De arra kell gondolni,hogy ők így igazán boldogok és teljes az életük,hogy ott van mellettük a fajtársuk,egy lelkiismeretes gazdinak csak ez a lényeg!
Nekem is hullámos párom van. 2 évig együtt voltak,egyidősek,de sajnos a tojó elhunyt,azóta persze új társat kapott maga mellé a hím. Nekem 3 hónap minden napos munkájába telt elérni azt,hogy habozás nélkül egyenek a kezemből. A hímet párszor sikerült az ujjamra is ráültetni,a tojó félénkebb volt(az újdonsült tojó szintén),de azóta nem volt annyi időm rájuk sajnos,így most már az ujjra ültetés nem megy,az etetés azonban gond nélkül,és nekem ez is elég. A hím ha olyanja van enged némi óvatos simogatást,de ez nem túl gyakori. Ha kalitkán kívül vannak rátudom venni őket hogy álljanak egy botra,és óvatosan ,,beliftezem" őket a kalitkába,egyszer kellett 1 órát megszenvednem ezzel,aztán megértették mi célom vele és azóta gond nélkül hagyják. :)
De ha egyszer sikerül igazán elnyerned a bizalmukat,az mindig megmarad!Az én hullámosaim kivétel nélkül rettegnek az összes embertől,családtagomtól,hiába látják őket minden nap. Egyedül bennem bíznak meg,még ha nem is túlzottan,de nekem csodálatos pillanatokat okoznak ezekkel az apró dolgokkal is. :)
http://www.youtube.com/watch?v=7HsUnUSh8oA Ők azok. Az új tojó még félénk,ez látszik is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!