A görény harapást túl élheti egy tyúk?
Tartok dísztyúkokat, és a hétvégén arra ébredtem,hogy ordítanak az ólban.
Kimentem, először arra gondoltam,hogy elakarták őket lopni, de egy görény járt bent, 5 tyúk feküdt a földön, 1 eltűnt.
Az 5 közül 2 már halott volt,1 súlyos és 2 sokkos állapotban közepes vérveszteséget szenvedett.
A kettő már egész jól van, esznek,járnak, de egy még mindig nagyon nincs jól, egész nap fekszik, de néha eszik.
A nyakát mindhárom furcsán tartja a harapás miatt.
Ha veszett volt a görény akkor gondolom megdöglenek, de úgy egyébként van rá esély,hogy túlélik?Mert még mindig sokkos állapotban vannak,de én úgy látom,hogy javul az állapotuk.(annak az egynek a kivételével, bár én már tegnap temettem volna, mégis él még most is.)
Hát ha neked az állatorvos anyagi gondot jelent, akkor nem értem mi a kérdés.
Hogy belehalhat egy görényharapásba?? Igen, bele.
Ha az orvos mást nem tud tenni, azért azt megtudja neked mondani, hogy a tyúkod szenved fájdalmában, és jobb lenne ha agyoncsapnád, vagy esetleg tud adni valami védőoltást, amitől helyrejöhetne..
A görény a tyúk vérét szívja ki, aztán pedig a tetemet elviszi oda ahol lakik és a tél folyamán elfogyasztja.
Mivel azonban 3 tyúk esetében nem végzett alapos munkát, és csak a vér megcsapolásáig jutott a diagnózis egyértelműen vérveszteség, azután a második gond a két fognyom méretű seb, illetve a sokkhatás.
Tehát ha az állatorvos nem tud nekik vért adni (ami elég valószínű) akkor azon kívül,hogy megtisztítja a sebet (amit már én megtettem) mást nem igazán tud tenni.
Viszont a kiszállásért és a vizsgálatért minimum 5 ezer forintot el fog kérni és ugyan ott vagyok.
Tehát nem elsősorban anyagi gond, hanem logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!