Nimfa vagy hullámos? (sürgös)
Hullámos:
-kisebb termetű
-halkabb bizonyos fokkal
-kezdők általában ezzel kezdenek
-aranyos tanítható madárkák
-beszédre kevésbé tanítható de nem lehetetlen
-viszonylag jó helyekről beszerezhető
-aránylag olcsó
Nimfa
-nagyobb élesebb hangja van
-nagyobb kalitkát igényel
-más magot eszik mint a hullámos
-szelídíthető
-kezdőknek ajánlott ő is, mert aki nagyobb madárra vágyik, már a nimfa egy fokkal nagyobb mint a hullámos
-kicsit drága, 5000 forint nálunk egy darab és kettőt érdemesebb venni
Nimfa:
-élesebb a hangja, de ritkábban hallani(ha párban van, szinte sose kiabál.)
-ára: 2000-6000ft
Hullámos:
-Nem éles a hangja, de hangos. És a nimfával ellentétben megállás nélkül dumál.
-ára 800-1500ft
Mindkét faj könnyen szelidíthető, tanítható kezdőknek való.
Táplálásuk nem sokban tér el, hiszen mindketten az ausztrál sztyeppékről származnak.
Én a nimfákat jobban szeretem, sokkal nyugodtabbak, nem kötekednek folyton a többi madárral mint a hullámosok. És nem is csinálnak olyan ricsajt.
Ami fontos, hogy mindkét fajt párban kell tartani!(Akár azonos nemű párban is lehet, ha nem akarsz szaporulatot.)
Nekem mindkettő van, külsőre nekem a hullámos tetszik jobban, viszont sokkal akaratosabb, erősebb egyéniség. A nimfa inkább visszahúzódóbb, nyugodtabb természetű.
Ha nem tudsz dönteni, akkor vegyél mindkettőből egyet-egyet, tartsd nagyobb kalitkában. Én sem tudtam dönteni melyik legyen ezért lett kettő, nagyon jól kijönnek egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!