Hullámos papagáj idomítást hogyan?
Először is le kell szögezni, hogy ahhoz nagyon szelíd papagáj kell, hogy betanítsd. Mivel a hullámosok hiperaktívak, nem figyelnek oda huzamosabb ideig, amire te akarnád.
Mérete miatt nem mindenre tudod megtanítani, mivel nem a lábukkal esznek, mint a nagyobb madarak, ezért nem fognak integetni vagy hasonló trükköket végrehajtani.
A foglalkozás lényegében már a beszoktatáskor kezdődik, egyik lényeges eleme a kézből etetés. Foglalkozni, játszani csak teljesen kézhez szokott madárral lehet.A madarak nem hagyják magukat kényszeríteni, tehát erővel semmit nem érünk el náluk, sőt az egész addigi munkánk veszhet oda, ha megpróbálunk erőszakosak lenni vele. . "Erre általános szabályt nem lehet felállítani, a játékok maguktól fognak kialakulni köztünk és a papagájunk között. Ez könnyebben fog menni, mint az gondolnánk, hiszen a papagájok nagyon szeretnek játszani, és legalább olyan találékonyak ezen a téren, mint mi."
Én sosem tanítottam, de nekem előszeretettel mutatványoznak a kalitka oldalán, és az egyik megtanítja a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!