Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Kaptam 1 pár nimfa papagájt...

Kaptam 1 pár nimfa papagájt mi a teendőm?

Figyelt kérdés
Nem vagyok valami jártas ebben a dologban, eddig igazán nem voltak valami jó helyen kb. 2 éve elsem hagyták a kalitkát fütyülni sem tudnak inkább csak rikácsolnak. Meg tudom még őket tanitani fütyölni esetkeg pár szóra mennyi idő után engedjem ki őket a házban és vissza repülnek majd vagy be kell őket vadászni? Segítenétek.
2009. nov. 11. 17:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Foglalkozz velük sokat és meg lessz :)
2009. nov. 11. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is sok-sok türelem.

Majd lehet lassan lehet hozzájuk közeledni. Beszélj nekik, és, ha már nagyon virgoncak, akkor ki lehet őket engedni, de sok idő, amíg megtanulják, hogy hová menjenek vissza.

2009. nov. 11. 17:51
 3/7 A kérdező kommentje:
az is aggaszt, hogy nem fogadják el a gyümölcsöt (alma, banán) ez miért lehet, csak magokat esznek és az előző kalitkájukon volt odu és tojtak is, igaz nem keltették ki őket, akkor most én is szerezzek be egy odut nekik.
2009. nov. 15. 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A madarak azt esznek, amit fiatal korukban kaptak az előző gazdájuktól. Nehéz őket olyan ennivaló evésére késztetni, amit akkor látnak először.

Nekem sem eszik meg mindent a nimfám.

A zöldet szereti, de a többit nem eszi (főtt tojás, alma, répa, stb).

Ezt rá kell bízni, úgyse tudod ráerőltetni. Csak akkor kapnak rá, ha látják, hogy egy másik velük együtt lakó is elfogyasztja.

Ha volt már fent náluk odú és le is tojt, akkor az jó jel arra, hogy ivarérettek a madarak.

Viszont, mivel új helyen vannak, ezért jobb, ha most hagyod őket pihenni a télen. Úgyis kell pihenőidő a madaraknak is egy tenyészidőszak után.

Majd tavasszal vegyél egy kereskedésben nimfáknak való odút és tedd fel a ketrecre. Gondolom megvan a helye.

Pár hónap pihenő után sikeres költések szoktak lenni.

De csak akkor rakd fel, ha utána le tudod választani a fiatalokat és külön raknia felnőttektől, vagy el tudod adni valakinek.

Megvannak odú nélkül is életük végéig!

2009. nov. 22. 16:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, a zöldeken mit értesz salátát?

Bár szerintem ők csak magokat kaptak :-(

2009. nov. 22. 19:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen!

Zöldeken például a salátát értem, a sóskát, petrezselyem zöldjét. Általában ezeket minden nimfa megeszi. :)

2009. nov. 23. 09:28
 7/7 anonim válasza:
Az enyém a cserepes virág leveleit is eszi :)
2010. jún. 16. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!