Van két hullámos papagájom. Van két kapaszkodójuk, meg egy hintájuk, de nem használják. Milyen játékot adhatok nekik? (ne legyen csengő és tükör. )
Nincs nagy ketrecük,de azért bőven elférnek!
Köszi előre is...
Sokszor engedd ki őket! Enyém mindig a kalitka tetejére száll, és azon kapaszkodik, mászik. Vagy szoktasd bele őket a hintába.
Tobozokat szoktak fellógatni a nimfáknak, nem tudom, hullámosnak is lehet-e, szerintem baja nem lesz tőle, kipróbálhatod. Arra megkapaszkodik és mászkál rajta,
Egyébként az enyém is egy nagyon nyugodt típus, szóval nem mindegyik hintázik éjt-nappal :)
A tobozos ötlet nagyon jó! Valami vékony zsinegre felköthetsz fából készült gyöngyöket, azt is szokták szeretni. Vagy vannek még ezek az etetőjátékok amiknek az a lényege hogy a madárnak az eszét kell használni ahhoz hogy hozzáférjen a magvakhoz (ebbe szerintem érdemes a kedvenc csemegéjét rakni). Ez ios nagyjábúl ugy néz ki hogy a madzagra különböző gyöngyöket esetleg erősítesz fell (ne túl sokat) és egy jól kimosott ásványvizes vagy üdítőskupadot. Ebbe rakod a kevés kaját, és a madárnak úgy kell hozzáférni hogy eltolja a gyöngyöket. Erről van fent egy videó youtube-on de én most nem találom. Ha meg lesz elküldöm priváltban.
Példa a gyöngyös játékra (ez bolti, de otthon is el lehet készíteni):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!