2 éves egyáltalán nem szelíd hullámos papagáj hímem mellé betehetek egy kézzel nevelt, szelíd 1,5 hónapos nimfa hímet?
Van egy 2 éves hullámos papagájom, nem szelíd, ha kiengedem repkedni elrepül ha hozzá akarok nyúlni, a kalitkájában csíp ha hozzányúlok, de az élelmet elfogadja a kezemből és ha hívom odajön hozzám a kalitkáján belül.
Nemsokára érkezik egy 1,5 hónapos kézzel nevelt, szelíd nimfa hozzánk. Betehetem a hullámoshoz? Nem fogják bántani egymást? Vagy nem fog visszavadulni?
Közben megoldódott a problémám, lett két ketrecem, úgyhogy külön fogom őket tenni, de a ketrec egymás mellett lesz, és ha kiengedem őket, akkor is együtt lehetnek, valamint az idő múlásával ha összeszoknak lehet róla szó hogy beteszem a hulit a nimfa kalitkájába. Elvileg hím a nimfám, de küldök róla egy képet amit kaptam, hátha te jobban értesz hozzá! :)
köszi a választ amúgy
Így ennyiből nem biztos, hogy hím (az arcfoltot nem érdemes nézni mert nem mindig erősebb színű a hímé). Nyisd fel a szárnyát és nézd meg alulról. Itt egy kis segítség, ha szinte minden tolla végig pontozott akkor tojó, ha kevesebb tollon vannak foltok akkor hím. [link]
És legalább a hullámoshoz vegyél egy párt szerintem mert társas lények, jobban érzik magukat a fajtársakkal mint csak emberekkel ugyanolyan szelíd maradhat egy madár akkor is ha kap egy párt. Egy hulli max 1500 ft de akkor már lehet sokat mondtam és egy nimfa se több 3 ezernél ha nem kézzelnevelt.
Sajnos nincs nálam a nimfa, 2 hét mire hozzám kerül mivel kézzel nevelik. A hulin még gondolkodom, mert lehet hogy érdemes.
Köszi a választ!
Ha meleg a nimfa hímed és szereti, ha belehatolnak hátulról, akkor lazán összeengedheted őket!
A békés együttélésüket az is segíti, ha tőletek is ugyan ezt látják, tehát a fiúddal partizol a madarak meg utánoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!