Miért nem költ az énekes papagáj párom?
Ivarérettek,külön vannak tartva a többiektől,már lassan két hónapja nálam vannak és a tojó nem hajlandó elülni!Légyeleséget és magkeveréket kapnak felváltva!
Sokszor látom,hogy a ketrec szélénél ülnek,és szembe a volierben lévő hullámosoknak csipognak,ahol van egy fiatal énekes papagáj hím is?Külön kéne vinnem őket?
Mekkora helyük van?
Szokta a hím etetni a tojót?
Két hónap az nem hosszú idő, és amíg ilyen meleg van amúgy se fognak költeni.
50x50x100 cm kb...elég nagy!
Nem,nem eteti,csak úgy vannak egymással,nem is bántja a hím meg elüldögélnek egymás mellett!Eleve párként vettem őket.Szóval azt mondod a hűvösebb idő jobban hat rájuk?
Nálam is kb ekkora helyen vannak. Most ők se csinálnak semmit, igaz idén már egyszer kihoztak 7 fiókát.
A te madaraid nem vedlenek? A lágyeleséget és a zöldet minden nap add nekik.
Milyen kaliban vannak? Elég védett? Az én madaraim helye csak egy oldalról nyitott, és az odó az egyik felső sarokban van elhelyezve.
Nem vedlenek :/
A kalitka egy teljesen védett zárt helységben van,minden oldala rácsos és sok fényt kapnak!2 naponta váltom nekik,egyik nap lágy eleséget kapnak,másik nap nagyon jó minőségű magkeveréket(gyakorlatilag ki van nyalva a seggük:)Ahonnan vettem őket ott elvileg egyszer már tojt a tojó,de nem költötte ki!Lehetséges lenne hogy átvertek velük?
A magkeveréket mindennap kell nekik adni, nem felváltva a lágy kajával. Azt a magon kívül pluszba kell nekik.
Egyépként kéthónap nem olyan hosszú idő, lehet hogy csak jövőre fognak költeni.
Én a zárt, védett kalitkát úgy értettem, hogy csak az egyik oldala rácsos, a többi tömör fa.
Ill az én madaraim egész évben az udvaron vannak. Az időjárás is sokat segít a szaporodáshoz való felkészülésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!