Halálra lehet fárasztani egy madarat? Lehet most miattam meg fog halni?
Haverom madarára vigyáztam, mert Ő nyaralni van, és kijutott a ketrecből nem tom, hogy, de kifért egy kis résen amin a kaja izé lógótt.
Na és nem tudtam elfogni 1 órán át kergettem a házban, mert repkedett, a végén már nem volt ereje repülni, és elkaptam.
Most 1,5 órája a ketrecben liheg a földön egy helyben.
Lehet hogy meg fog halni?
Lehet, hogy halálra fárasztottam?
Nem tudtam sehogy elfogni ide-oda repült, rá dobni sem tudtam semmi ruhát, vagy valamit.
Most mit fogok csinálni, ha meghal? Tuti kapok valami lecseszést!
Úgy túl éli, csak pihengél most?
#1-es vagyok
Nem tudom miért pontoztatok le, nem viccből írtam.
"A nagy kínai verébfiaskó. A Mao Ce-tung vezette Kína az 1958 - 1962 közötti időszakban hirdette meg a "Nagy lépés" programot, amelynek egyik első akciója az "Öt kártevő kampány" volt. A kártevőirtásban a verebek (mint a rizstermés vélt megdézsmálói) az élen szerepeltek. A lakosságot arra kötelezte a kormányzat, hogy fémedényekkel zajongva folyamatosan riasszák a verebeket, akik így nem tudtak leszállni táplálkozni és pihenni. Emellett mindenféle eszközzel lőtték is őket, megsemmisítették a fészkeiket, összetörték a tojásaikat és megölték a fiókáikat.
Aztán idővel, ahogy egyébként az mindig lenni szokott, ezügyben is érvényesült az élet kérlelhetetlen akarata, az öntörvényű és szükségszerű rend. Miután 1960-ban a kínai tudományos akadémia kutatási eredményekre hivatkozva kejelentette, hogy a verebek elsősorban nem magevők, hanem inkább rovarokkal táplálkoznak. Azonban Mao elnök már hiába visszakozott, hogy akkor "felejtsük el" - bizony már késő volt. Mert a fiókáikat rovarokkal tápláló verebek hiányában a túlszaporodó rovarok fölfalták a vetést, és az ilyenformán kialakuló éhínségbe legalább harmincmillió kínai halt bele."
Innen: [link]
De rengeteg más helyen is olvashattok róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!