Szeretnék hullámos papagájt (1) és az baj lenne ha reggel 7-től délután 4-ig egyedül lenne?
közép iskolába megyek és szeretnék hullámos papagájt de nem tudom, hogy baj lenne ha egy "darabig" egyedül maradna.
Persze enni, inni kap csak hogy nem lesz neki unalmas addig ?
Ha 2 madár van mindegy milyen neműek csicseregni fognak egész nap. 2 hím se hangosabb mint 2 tojó vagy egy pár.
Tükröt azért nem szabad betenni mert azt hiszi róla, ahogy látja benne magát, hogy egy másik madár. Ha a párjának gondolja és etetni akarja begy gyulladást kaphat, és elméletileg agresszívebb lesz az emberekkel és a fajtársaival. De ezt énis csak olvastam nálam sose volt tükör nekik.
Enyém csak akkor van tükör előtt ha kivan engedve és valaki "beszéltetni akarja.(de nem hulli hanem nimfa) Ennyitől szerintem baja nem lesz, de én bentre nem tennék tükröt neki.
Én úgy vettem a madaram anno, hogy éppen hosszúszünet volt, így össze tudtunk szokni, megbarátkoztunk. Utána a következő szünet idejében kapta a barátját. Amikor egyedül volt, rengeteget foglalkoztam vele, nagyon jó barátok lettünk, de mégis amióta itt a társa, még sokkal boldogabb és engem is ugyanúgy szeret.
Ha zavar a madárcsicsergés akkor meg ne legyen madarad, hiszen ez velük jár, mi is beszélünk. Érettségire is tudtam tanulni mellettük, bár néha tényleg zavaróak tudtak lenni, ha magnós feladatot csináltam. Estére úgyis elfáradnak, ha lehúzod a redőnyt, akkor pedig nem keltenek fél 6kor.
Ne hallgassatok az előttem íróra!
Igen, ha vagy annyira önző, hogy csak azért, hogy cuki, emberre fixált (nem szelíd, az egy másik fogalom) madárkád legyen, de nem sajnálod ezért semmibe venni az ő szociális igényeit, és nem bánod, hogy szellemileg-fizikailag tönkremegy a papagájod, akkor nyugodtan tartsd egyedül.
De a hobbiállattartásnak alapból nem abból kell(ene) állnia, hogy az állattartó csak a saját igényeit, elvárásait veszi figyelembe, az állat jóléte meg le van tojva, csak mert legyen így meg úgy szelíd, meg beszéljen varázsütésre, és legyen el foglalkozás nélkül, hanem ha már elhurcoltuk őket a természetes élőhelyükről, közegükből, társaiktól, akkor próbáljunk megtenni minden tőlünk telhetőt, hogy a lehető legkevesebbet kelljen szenvedniük a fogságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!