Nem tudom mit tegyek, a hullámos papagájom állandóan megcsíp. Van ötletetek mit csináljak?
első válaszoló ezen besírtam XD
Add vissza neki, vagy add el a papagájt és vegyél helyette egy másikat.
Először én is azt hittem, hogy meg fog engem csípni. Átgondoltam, mi lenne, ha egy akkora kéz, mint jómagam benyúlna hozzám az ablakon, akkor menekülnék. :)
Úgy csináltam, hogy először csak bemutattam neki az ujjam. Bedugtam a kalitkájába, de először csak az ajtón pihentettem, akkor kíváncsian nézegette. Aztán megmozgattam végül az ülőrúdja elé (amin ő ült) tettem, hátha rászáll. Végül rá tudtam tenni a kis lábait az ujjamra. 5-6 hét múlva (ezalatt az idő alatt csak a lábához értem hozzá, te inkább ahhoz se!) a begyét, szárnyát és a fejét simogattam. Tegnap volt kint először a szobámban.
Szóval ne félj tőle, de nagyon legyél óvatos. Akár hosszú hónapok és évek munkája is lehet, míg egy kismadár megtűri, hogy a kezeden ül! (Először inkább szedjétek le a másik ülőrudat, és arra ültessétek át, ne az ujjatokra, nehogy kellemetlen meglepetés érjen!)
U.i.: Fáj a madárcsípés? :)
Egy hullámos papagáj gazda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!