Törpepapagáj, mit tegyek?
Vegyél neki párt, vagy legyél türelmes.
Lehet valamivel megijesztetted, ezért fél tőled ennyire.
Én ugyan így jártam az én hullámos papagájommal. Sajnos az enyém a mai napig tart egy kicsit tőlem, pedig már 4 éve van nálam. Mindent megkap, beszélgetek vele, stb. De ez ne keserítsen el, én rájöttem hogy az enyémet a kisállat kereskedésben rémítették meg nagyon, mivel úgy bántak velük ahogy... Most kezd kicsit megbízni bennem és nem vadul meg ha a kalitkába nyúlok :)
A tanácsom az, hogy sokat legyél a kalitka közelében, beszélgess neki, de ha látod hogy fél akkor lépj visszább kicsit. Ha kicsit megbékélt már veled, akkor megcsinálhatod azt is hogy benyúlsz a kalitkába és mozdulatlanul bent tartod a kezed, de ez nagyon időigényes és türelem kell hozzá. Nem fog egyből a kezedre ülni, de ha látja hogy nem bántod, idővel megnyugszik, ha mondjuk napi szinten ezt megcsinálod kb 10-15 percekre, lassan megszokja :)
Arra hogy nem eszik semmit, az javaslom, hogy attól függetlenül tegyél be neki salátalevelet, sárgarépa-zöldjét, nagyon kis darab gyümölcsöket, lehetőleg a rácsra, hogy ne kelljen lemásznia érte. Idővel meg fogja kóstolni, az enyém is így tett, most már ha látja hogy a kezemben van a salátalevél, majd kiesik a kalitkából, úgy várja :)
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!