Szerintetek majd tarthatok törpe kuvikot?
Magyarországon védett
Eszmei érték: 50 000 Ft
Szerintem nem. Hány éves vagy?
Akkor is esetleg sérültet. Egyébként ritka madár.
Ha ennyire érdekelnek a madarak, válassz magadnak madárgyűrűző tábort, sokat tanulhatsz ott. De hajnaltól késő estig dolgozni kell, pihenő rendszerint a déli órákban van.
A madárgyűrűző táborokat én is tudom ajánlani! Ha Budapesten, vagy Pest megyében laksz, akkor a legjobb választás Neked az Ócsai Madárvárta!
Olvass utána, jó fejek a helyiek, és ha komolyan érdeklődsz, és tudományos ambícióid is vannak a madarak terén, akkor betanítanak a madárszedéshez, és ingyen besegíthetsz. De tényleg sok a munka ám az ilyen helyen!
Húsz évig jártam el, eleinte nagyon nomádok voltunk, aztán megépült és le is égett az első ház, ez a második.
Nagy élmény, de sok munka, rengeteget lehet tanulni.
Edit35, itt egyedül a te fejedben van baj!
Miért tartson kuvikot? (Ez rád is vonatkozik!)
Valoszínüsítem, hogy ha csak nem dolgozott évekig egy állatkertben, semmi tapasztalata nincs a ragadozó madarak tartásában.
Tehát nem tudja ellátni szakszerűen. És nem csak egyszerűen elpusztúl, hanem kínok között múlik ki.
Miért ne védjük az állatokat?
Egy madarat azért kell védeni, mertkevés van belőle! Ennek sok oka van, többek között az általad leírt környezetkárosító tevékenységek is. De rabságra ítélsz egy védett állatot, elveszed tőle a lehetőséget, hogy szaporodjon, és fenn tartsa a fajt.
Ha most mindenki elkezd befogni 1-1 madarat, akkor nem marad a természetben annyi, ami a faj fentartásához kell. Szép lassan kihal, és akkor kereshetsz egy másik fajt amit kiírtasz.
Ha szeretnél részt venni a madarak megmentésében, akkor rakj ki mesterséges odúkat, amivelpótolhatod a kivágott öreg fákat.
És ezeket a fészkelő helyeket ne azért helyezd ki, hogy később ki tudd belőle szedni a tehetetlen fiókákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!