Libatömés pontosan hogyan, otthon? Aki ért hozzá kérem válaszoljon!
Figyelt kérdés
Szépen lassan, de alakul az udvarunk, egyre több állatot tartunk, hogy ne kelljen megvenni a boltba, hanem otthon együnk nem táppal nevelt húsféléket.
Szóval kaptam 4 libát. Arra gondoltam, mi lenne ha tömném. Technikáját láttam a neten, egy néni kézzel tömte. Már azt is olvastam, hogy kukoricadara pici olajjal és vízzel elkeverve és , hogy kb 20 napig kell tömni. A fele időtől napi 3-szor.
De mikor kell elkezdeni tömni és mennyi kukoricát kell lenyomni egy tömés alkalmával. Mire kell figyelni. Kérem aki tud segítsen.Senki nincs aki elmondaná.
2013. jún. 28. 20:58
1/2 anonim válasza:
Nos én tömtem már kacsát libát. Belefogod őket egy nagy összetekert takarmányos zsákba hogy ne mozgolódjanak. A kukoricát én zsírban áztatom, nem olajban de teljesen mindegy. Vizet kell rá tenni hogy megdagadjon. A liba csőrét kifeszíted és a markodból beleszórod a kukoricát, utána a csőrét összezárod és a hüvelykujjaddal segítesz neki a nyelésben. Addig tömöd míg a begye meg nem telik. Két nyelés közt hagyj neki lélegzetvételnyi időt, és vigyázz hogy szemet ne kapjanak, azaz nehogy a légcsőbe kerüljön a tengeri. Ha kérdésed van, privátban válaszolok, haszonállatok terén tapasztalt vagyok legyen az tehén vagy tyúk
2/2 anonim válasza:
Én is kérdeznék. naponta elég egyszer megtömni? Esetleg a tömés időpontja alkalmanként eltérhet egymástól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!