Hogyan tudnám "megszelídíteni" a Nimfa papagájomat hogy ne csípjen?
szia
ha kenyérrel eszed nem fog csípni
Én először fürtös kölessel próbáltam a kezemre csalni őket mert azt imádják nagyon(először akkor érdemes megpróbálni amikor éhesek pl etetés előtt vagy mikor elfogyott előlük a táp és már kezdenek megéhezni). Nekem egy darabig csak nyújtózkodva csipkedték a kezemből, később már a kezemen álltak. Amikor már berakod a kezed kölessel és rögtön jön a madár nem fújtat, menekül stb akkor ki is veheted. Ugyanúgy kölessel odacsalod magadhoz és így vissza is tudod tenni. Ha úgy érzed pár alkalom után megpróbálhatod megsimogatni(főleg a nyakukat szeretik simiztetni)de az első pár próbálkozásnál valószinű még elszáll vagy csíp, de később megszokja majd.
De nem kevés türelem kell hozzá..én több mint egy órát(később már nemkell ennyi idő de elsőre nehezen szánják re magukat) álltam kölessel a kezembe a kalitka mellett(nagy kalit inkább kisebb röpde)de van 2 kézzelnevelt nimfám is így őket követve a vadak is megszelídültek idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!