A seregélyek védett madarak?
Az lenne a kérdésem, hogy védett madár-e a seregély?
Ugyebár most jönnek és elpusztítják a termést a meggyfákról, cseresznyefákról és a többiről.
Le lehet őket lövöldözi légfegyverrel , vagy vegyek egy riasztó pisztolyt ?
Mivel azt már nem lehet hagyni hogy több 10000ft-ot kivegyenek a zsebemből.
Igen védettek. Ezt adta nekünk az EU...
Amúgy ritka okos jószág és sokan vannak, ahogyan azt észrevetted.. Nagyon hamar hozzászoknak azokhoz a riasztásokhoz, amiket gyakran használsz. Így észnél kell lenni.
A lelövéstől lebeszélnélek. Összességében hasznos madár. ezerszer több hasznot hajt végre, amíg mindenféle bogárságot összeszed. Ezt már Hermann Ottó is így írta, tanította, pedig akkor más világ volt!!
Igen a különböző madárijesztők 2 óra múlva semmit se ér mert megszokják .
Tavaly vettem egy kitömött sólymot egy darabig szépen elijesztette de látták hogy nem mozdul és 4 órával később ugyanúgy ellepték a fákat és fél óra alatt lekopasztanak egy fát.
Van 6 meggyfám és 3 cseresznyefám amin nagyon szépen van termés és nem kukacosak , mert időbe sikerült lepermeteznem és nem szeretném hogy kárba mennyen . Meg éppenséggel nem lenne jó ha ezreket kidobálnák az ablakon amit permetszerre költöttem .
Akkor veszek egy riasztópisztolyt és azzal lövök majd ha jönnek. Meghát ha meg kell venni a meggyet befőznek az se pár száz forint.
Egyébként nincsen bajom a madarakkal de az sem jó ha a zsebemből veszik ki a pénzt.
Az amúgy egy régi honlap. Amint írtam az eu szempontjából védett, ezért nem vadászható, csak a jogszabályban meghatározott módon gyéríthető, riasztható, stb. Névleges 1000 Ft-os eszme értéke van.
4§3a
Nem védett a seregély.
Sajnos csak az állandó jelenlét és zajkeltés a hatásos ellenszer. Most is 3 napig, 05-19 óra között a cseresznyefa alatt időztem, tkp madárijesztőt játszottam.
A hátam mögött már odarepültek egy pillanatra és lecsíptek egy cseresznyét. Elég a légpuskával -töltény nélkül- durrantani, eltalálni igen nehéz, mivel ugrál a fán 2 másodpercenként. Egyszóval nehéz a védekezés ellenük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!