Soká fognak megszelídülni?
Figyelj, semmi esetre se add fel! Szerinted a cirkuszban az oroszlánokat is 3-4 hét alatt szelídítik be??? Ehez türelmesnek kell lenned, tanítsd őket, és ha valamit jól csinálnak, adj nekik valami jutalomfalatot, ha egyből nem is, de hamar megtanulják mit kell!!
Lehet csak több idő kell nekik, adj még egy esélyt nekik!!
Nekem ez mindig beválik!!! :D
Előző vagyok. Pont itt gyik-en is olvastam egy sztorit,leírom.
Valakinek volt egy nimfája.Fél évig szelidítgette,és kb addig jutott mint te,de a kezétől még mindig tartott. Aztán vél év után,szokásosan ki volt engedve a nimfapapagáj,az illető éppen evett/olvasott,és mindenféle előjel nélkül odament a papagáj a kezéhez,és odanyomta a fejét,hogy vakargassa a nyakát. Azóta nem tudja levakarni magáról. =)
Nekünk az vált be: csali kell, hogy hazamenjenek. Desszert pl fürtös köles, valami zöld, amit nagyon szeretnek, akkor haza fognak találni.
Viszont nem buták! Ha rájönnek, hogy ha bemennek önként és akkor te rájukzárod az ajtót, akkor nem fognak bemenni, mert féltik a szabadságukat, nekünk a régiek ilyenek voltak. Amikor közelítettem, visszavadultak: mindig nyitva volt a kalit ajtaja, ki-be járkálhattak, ahogy akartak,de ha megjelentem, kirepültek, mint a verebek szerteszét szálltak, mert nem akarták, hogy rájuk zárjam az ajtót.
Érd el, hogy megkedveljenek. Tanulják meg, hogy a kéz nem veszélyes rájuk nézve. Ezt ki kell tapasztalniuk.
De miért erőlteted azt, hogy ráálljanak az ujjadra, ha ők még nem akarják?.... Idővel nem kell majd őket rávenni, maguktól is mennek majd:)
Ha nem, akkor ők ilyenek. Nekem volt egy kis rettegősöm, a hatodik évnél jött rá, hogy nem kell rettegni a kéztől.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!