Kikel-e még ez a madártojás?
Figyelt kérdés
Találtam egy kb.2,5 centis,világoskék, folt nélküli tojást erdős helyen.Első éjszakán meleg nélkül maradt kb 20-22 fokon, változott a hőmérséklete és sokat rázkódott is szegényke...Még kezdő vagyok ebben a témában, nem tudom h ez mit jelentsen...Ha megvilágítom a felső részén nem látszik semmi, viszont a légzsák fölött van valami folt ami nem folyik hanem áll ...Múlt hét pénteken találam még egész friss volt.Most infralámpa alatt van kb 33-36 fokon. Ki fog-e kelni még??? Kérlek segítsetek!!! A Válaszokat előre is köszönöm!!!2013. máj. 12. 07:49
1/13 anonim válasza:
Inkább ott kellett volna hagyni, hogy a madár költse ki. Nem hiszem hogy kikel, de ha igen mit fogsz csinálni? Nézed, hogy szegény fióka hogy döglik meg, mert elvetted az anyjától?
2/13 anonim válasza:
Be kellene azonosítani, hogy mi tojhatta. Ha fészekhagyó, akkor lehet nevelgetni úgy mint a tyúk csibéit. Bár az első 3-4 hétben ezeknek a madaraknak létszükségletük a rovartáplálék, mert abból képesek kinyerni a testhőmérsékletük fenntartásához szükséges energiát. Képet tehetnél fel a tojásról. Fészek szerűről szedted ki? Mekkora? Nem pont egy átlagos fészekre gondolj, elég egy földbe kapart kis mélyedés is pár szál száraz fűvel kibélelve. Az is lehet, hogy úgy mond eltojásról van szó és nem volt célja a madárnak a kiköltése.
3/13 A kérdező kommentje:
A fészkéből esett ki ami valószínüleg a fán van. Az előbb tévedtem mert rossz fényviszonynál világítottam meg. Most már tisztán látszik: egy kis kör van benne meg vmi elvékonyodó rész és hogyha forgatom akkor mozog.
2013. máj. 12. 08:58
4/13 A kérdező kommentje:
Kb. hány százalék esély van rá hogy kikel?
ÉS MILYEN MADÁR TOJÁSA????? Mert én már minden tojáshatározót megnéztem... Help!!! Majd teszek fel képet is.
2013. máj. 12. 12:29
5/13 anonim válasza:
Ha fészekből esett ki akkor nagy valószínűséggel a jégzsinór valamelyike elszakadhatott. Szerintem nem kel ki a tojás.
Kép nélkül seregélynek kékes a tojása de lehet feketerigó tojása is (bár az barnás foltos). Kép nélkül nehéz.
6/13 A kérdező kommentje:
Az normális, ha a belsejében azok a foltok és zsinórok mozgatásra, fordításra lötyögnek???
2013. máj. 12. 14:06
7/13 anonim válasza:
Hát nem. Épp az lenne a dolgok, hogy stabilan tartsanak. Szerintem szúrd ki, fújd ki és tedd el emléknek.
8/13 A kérdező kommentje:
Hogy lehet feltenni képet???
2013. máj. 12. 16:39
9/13 anonim válasza:
www.kepfeltoltes.hu-ra felteszed, a kép linkjét pedig bemásolod ide.
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm... akkor mindjárt teszem.....
2013. máj. 12. 16:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!