Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Van egy lány Hullámos papagájo...

Van egy lány Hullámos papagájom. Az a gond?

Figyelt kérdés
csíp, és ha beteszem a kezem hozzá, rögtön elkezd fülyürészni, vagy ordibálni (nem is tudom milyen hangot ad ki) A lányok mennyi időa aladt tanulnak meg egy szót? Pl a neve:Flóri (Flóra). Hogy szoktassam kézhez? Mikor tudom, hogy elérkezett az idő, a szobába kiengedéshez? És ha nem megy be a kalitájába vissza?

2013. máj. 3. 19:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy még bizalmatlan. A kalitkába inkább ne tedd be a kezed, az az ő magánterülete kell legyen, vagy legalábbis szerintem te sem örülsz, ha illetéktelenül berohangásznak a szobádba, nem? A lányok kevésbé "hajlamosak" beszéd utánzásra, a fiúk gyakrabban tanulnak meg szavakat, mint a lányok, de ez nem jelenti azt, hogy a te lánykád nem kezd majd el utánozni. Kézhezszoktatáshoz előbb a bizalmát kéne megszerezned, érd el, hogy ne féljen tőled. Adj neki finomságokat, de ne erőltesd amit ő nem akar. Szobába akkor enged ki, ha már rászáll a kezedre, és vissza fog menni, ha éhes lesz, talán este vedd el a kajáját, miután evett, és reggel csak azután tegyél be neki, hogy már kiengedted. Légy türelmes!
2013. máj. 5. 19:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia. Mióta van nálad?... Az enyém is fél még. Nekem szaladgál, és ugrál, ha benyúlok (pl ha cserélek zöldségestálat) és ha pl meg akarnám simizni. ::: ellenben este, kifejezetten van kedve a simogatáshoz, tartja a kicsi fejét, mindig mutatja, hogy hol szeretné jobban, arra is fordítja a fejecskéjét és eszébe sincs elmenni, van amikor viszont megunja kb 3-4 perc után és akkor otthagy :D A nap 66%-ában meg van ez az ugrándozós-félős időszak. ... Volt, hogy nap közepén is engedte a simit, de az csak párszor volt. Szóval, az enyém enyhén szeszélyes, de legalább nem csíp. Szerintem a tiédnél is el fog múlni. Mondjuk, a személyisége (mint nálunk embereknél is) a döntő. Nekem azt mondták, hogy mindig csak nagyon lassan nyúlj felé, és akkor IDŐVEL rá kell hogy jöjjön, hogy nem jelentesz veszélyt, mert ez a bizalom alapja. Csak onnantól működhet a kéz elfogadása.

Nálunk is még "tiltólistán" van a kéz, bár az arcomat már puszilgatja :D de ha kéz van, akkor pánik is van.

Türelmet kívánok, sok sikert a kis Flórihoz.

2013. máj. 5. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!