A verebek védett madárnak számítanak?
Köszönöm szépen . Most halottam róla először és hát nem igazán értem , hogy miért védet állat , mivel védett állatok azok szoktak lenni amimtől kevés van .
Verébből pedig rengeteg van . Az udvarunkba vagy 20-asával szoktak repkedni a sövényben és a falu szélén még nagyobb csapatokban repkednek . De nem csak nálunk , hanem a környező városokban , és falvakban rengeteget lehet látni , még többet is mint nálunk . Egyébként több mint 50km-rel arréb lévő településeken is ilyen sok van .
Akkor miért lett védet állat ?
szia!
Az az igazság, hogy nem olyan sok van már belőle. Még a házi verébből csak-csak, de a mezei veréb lassan eltűnik Magyarországról. És ez nem lenne jó, őket is védeni kell, mint az összes többi madarat.
Itt egy cikk az mme honlapjáról. Egy kicsit hosszú, egy kicsit sok benne a videó, de megéri elolvasni. a videók amúgy nem tartoznak hozzá, nem kell fárasztanod magad! Az is kiderül, hogy verebek nélkül Kínában harmincmillióan éhen haltak...
Igen védett, azt nem tudom, hogy miért.
Pl. a varjú is védett, de nem azért mert kevés van belőle, vagy nem káros mezőgazdasági szempontból, hanem azért mert egy másik védett és értékes madárfaj nem rak fészket, hanem kizárólag a varjak fészkeit használja erre a célra.
Ebből is látszik, hogy minden összefügg mindennel és vigyáznunk kell az élőlényekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!