Mi a tapasztalatotok coly fertőzéses madárral? Galabról lenne szó.
Nekem ugyan kimondottan coly fertőzéses madárral nincs tapasztalatom, de...
...eddigi tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy fizikai sérülésből könnyebben épülnek fel, mint egy fertőzésből.
Az minden esetre, hogy eszik-iszik nagyon jó jel és van esély a felépülésre. A betegségek a madarakat általában hirtelen, különösebb előzmény nélkül viszik el, de ha esetleg nem is így történne, akkor viszont az elhullást megelőzően a madár nem eszik, nem iszik (magától pláne nem).
Szóval én úgy gondolom, hogy ha magától eszik-iszik, akkor van esély a felgyógyulásra, még ha 1 hét után látszólag nincs komolyabb javulás.
Miből gondolod hogy coli-s? Télen nem egy jellemző betegség mondhatni nem igazán van .A coli egyik fő jellemzője étvágytalanság,fokozott vízfogyasztás,hányás.
Milyen sárga por,valami önjelölt doki adta?A coli egyáltalán nem halálos betegség,gyakorló galambászként majdnem minden nyáron találkozok vele a fiatalok reptetésén.
itt szerintem egyszerűen arról van szó legyengült a madár
a nem elegendő mennyiségű kaja miatt.Etessétek itassátok
egy hét múlva jobban lesz.Adjatok neki Lactiferm-et, vagy Agroferm-et ez bélflóra regenerálo probiotikum.Tejsavbaktériumot tartalmaz, gátolja a coli baktérium szaporodását.Hetente 2 szer adhatsz neki citromos vizet egy napig(5liter vízbe 1 cirom leve),a savas környezetet sem kedveli a coli baktérium.
Ha nem tud lábra állni az gáz.Ez lehet valamilyen törés is ,
ilyenkor télen ez egy valós opció.Valamilyen tereptárgynak neki megy a ragadozó elöli menekülés közben.(kerítés,villanydrót stb.)Lehet belső sérülés de ezek feltevések.
Az a két cucc amit írtam egy és ugyanaz csak más a neve és
nem tudom felétek melyiket forgalmazzák az ára kb.1000ft.
Ne add fel hátha helyre jön,ápolgasd.
Különben tudod, hogy amit csinálsz, az törvényellenes? Galambot etetni tilos.
Szeretem az állatokat, a madarakat különösen, a galambok viszont szárnyas patkányok. Nem kéne őket szaporítani.
annak aki ezt írta :"Különben tudod, hogy amit csinálsz, az törvényellenes? Galambot etetni tilos.
Szeretem az állatokat, a madarakat különösen, a galambok viszont szárnyas patkányok. Nem kéne őket szaporítani."
Már bocs, de nekünk díszgalambjaink és postagalambjaink vannak, ne merjed szárnyas patkánynak nevezni Te!!!
Amúgy meg az Adeno-coli fertőzésből sajnos gyakran ez marad vissza, hogy a két láb teljesen béna és el is vékonyodhat. Ilyenkor a szárnyával képes csak menni, széklete már normális. A Verseny utcai boltban nyilván megnézte a begyét, és valószínűleg vízbegye is volt , ami szintén az adeno-colira utal sajnos..... Nekünk volt, de egy év után csak annyit tudtunk elérni hogy jobban felemelkedett, de a szárnyával ment utána is sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!