Hogyan lehet növelni a tojáshozamot tojó tyúkoknál?
Igen valószínűleg a hideg idő miatt nem tojnak sokat
próbáld őket melegebb helyen tartani de úgyis már nemsokára melegebb lesz :)
Ha nem változtattál mostanság a takarmányon akkor esélyes, hogy az időjárás miatt van, főleg ha nem fiatal tyúkokról van szó, akik most kezdtek tojni.
Már csak azért is említettem meg a kort, mert az én 6 tyúkom ebben a szar időben is napi 4-5-6 tojással örvendeztet meg (ma pl. 5-öt találtam és odakint szakad hó), de azt is hozzáteszem gyorsan, hogy ezek december 22-én kezdtek eleve tojni, fiatal, 9 hónapos tyúkokról van szó. Ja és nem tojóhibridek hanem kettős hasznúak.
A takarmányuk pedig kukorica, búza, árpa és (per pill.)sárgaborsó (v. takarmányborsó, ha úgy jobban tetszik), mert legutóbb nem kaptam madárborsót a takarmányosnál.
szia egy biztos a tyúkoknak megfelelő kaja,és világosság kel napi 16 óra. ettől tojni fognak.ez a hideg nem befolyásolhatja őket. kető tópikót tudnék ajánlani .1 tojótyúk tartás és tojáseladás fórum. 2. tyúkudvar.
nagyon sok érdekes infóval lehet talizni üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!