Meddig csíraképes a tojás és hogyan tároljam?
Chocin tyúkocskám tojt ma. Tavasszal egészen biztosan kotlani fog a kettő közül a fehér. Mert a fekete őszig felnevelt egy csibét, aligha ő fog ismét kotlani. A kakaska mindkettőt búbolja, a csibét még nem.
Hogyan tároljam a tojást, hogy csíraképes legyen a tyúkocska kotlásakor? Ketten tojnak, 12 tojás elég lesz, mert törpe jószágok. Gondolom, a hűtő elrontaná őket.
Köszönöm szépen a tanácsot.
Még egy gondom van, nagyon vékony a tojások héja. A mikrőban megsütött és porrá őrölt tojáshéjat tojásárántottában vagy rizsre szórva adom nekik. Hogyan lehetne jobban segítségükre lenni? Köszönöm előre a választ.
Ilyen esetekben a legjobb az úgynevezett "mészgritt"
... illetve az ÁP17 nevű készítmény:
"Rendszeres és számított adagolásával biztosítható a Ca és P szükséglet, valamint az igényeknek megfelelően helyes Ca:P arány. Ilyen módon megelőzhetők a csontosodási, növekedési, szaporodási és mozgásszervi zavarok, tojóállománynál a lágy, vékony héjú tojások és a kannibalizmus fellépése."
Hálásan köszönöm! Beszerzem nyomban.
Most épen nagyon szomorú vagyok. Elveszett az egy szem csibém, aki már igazi tyúkocska, Cirkáska a neve. Készítem a plakátokat.
Cirkáska megkerült!
Idei újításom, hogy a teljes tyúkuva5r fölé madárhálót feszítek ki a gerlék távol tartására, akik az atkákat hozzák. Nagyon jó áron találtam 4m széles és 40m hosszú hálót. Bár az Ekodiár is hasznos volt, tyúkocskáimból elmenekültek a tetvek, de az éhes élősködők rám vetették magukat. Lehetetlen volt madaraim, azaz tyúkocskáim közelében tartózkodnom. Vagyis takarításuk után azonnal forró vízbe kellett merülnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!