Miért tojik a galamb lágyat?
Ásványi anyag hiány az oka.Folyamatosan kell legyen előtte gritt(emésztő).Folyékony formában a Calgophos oldatot tudom javasolni.
A leggyorsabb megoldás amit én alkalmazok a postáknál minden letolyás után kapnak a tojók egy szem Tovita-csonterősítőt.Kettétöröm egyik fele egyik nap másik fele másnap.Ez humán készítmény tojás héjból.Többféle van belőle az a jó amelyikben D vitamin van,az kell a calcium beépüléséhez.
Beadás:egyik kezeddel a mellkasodhoz fogod a galambot kinyitod a csőrét és a torkába ejted a fél pirulát.
Mindig szoktam elé tenni jól megmosott tyúk tojás, tenyérben apróra tördelt héját. Amikor tojni készül, előtte kiüríti a kis edényt amiben a héj töredékek vannak. Olyankor sokszor pótolni is kell.
Érdekes, hogy éppen most nem fogyott a tojáshéj töredék, pedig ott volt előtte. Igaz, hogy megváltozott a hely ahol mindig élt eddig, talán azért nem kereste a héj töredékes edénykét. Aztán tojott a kislány és lágy volt a héja. Nem is csodálkozom rajta ha nem eszi a meszet és a tojáshéjban található ásványi anyagokat, hiszen abból építi fel a tojásának a héját, hogy kemény legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!