Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi lehetett a baja a papagájom...

Mi lehetett a baja a papagájomnak?

Figyelt kérdés

A Hullámos papagájom 5 éves volt. :(

Tegnap délután még semmit nem vettem észre rajta,ugrált csiripelt ételt követelt.... csak úgy viselkedett ahogy máshogy de valami történt nem figyeltem sajnos mert tanulnom kellett. Este azt vettem észre hogy gubbaszt, felfújta magát és a széklete nem pottyan le hanem ottmarad a tollán... tudtam hogy ez baj.

Kivettem nagyon nehezen, fáradtan mozgott, a szemét ritkán nyitotta ki. Soha nem engedte megsimogatni a hátát ill a fejét mert mindig megcsipte a kezem,de most hiába akartam életet vinni bele nem csipett. Beraktam,enni nem evett, ivott vizet, de rögtön utánna visszajött a csőrén. Az éjszakát még kibirta de ma délután elment szegény... Igyekesztem mindent leirni, történt ilyen valakivel esetleg? Nem tudom mi történhetett vele, ha tudtok valamit,irjátok le légyszives hogy vajon mitől lehetett baja?

2009. szept. 7. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy valami romlottat, vagy mérgezőt evett?

Nekem tavaly megfázott az egyik hullámosom (valószínűleg huzatot kapott), ugyanígy felborzolta a tollait, remegett és tüsszögött. Elvittem állatorvoshoz, kapott szurit a szárnyába (közben az összes faroktolla az állatorvos kezében maradt, mert olyan lázas volt) meg valami cseppeket kellett tennem a vizébe. Aznap este nagyon remegett, az egész kalitka rezgett tőle, már azt hittem, reggelre meghal. De jobban lett, azóta is csiripel :)

Nagyon sajnálom a te madárkád! :(

Milyen gyakran és mivel takarítottad a kalitkáját? (úgy értem, én azt olvastam, hogy legalább 2 hetente vegyszermentes forró vízzel teljesen ki kell áztatni, fertőtleníteni minden eszközét, kalitkáját, mert könnyen elkaphat bármiféle fertőzést és időnként ajánlott vitamincseppeket tenni a vizébe).

2009. szept. 7. 22:10
 2/3 A kérdező kommentje:

A kalitka hetente háromszor volt takaritva forró vizzel és egyszer mindig átmostam domestossal havonta... a játékszereit is mindig áttöröltem. a tápszeren kivűl gyümölcsöt és zöldésget evett lehet permetezett lett volna(elvileg megmostam, de nem lehet tudni)

Gondolod az orvos tudott volna segiteni rajta?

Köszi a válaszodat :D

2009. szept. 9. 12:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Ezt így nehéz megmondani, de szerintem mindenképp tanácsolt volna valamit az orvos. (én kis városban lakok és az itteni állatorvos nagyon örült, hogy "végre" papagájt is gyógyíthat, mert erre felé kevés ember viszi a kisállatát orvoshoz, inkább kutyákkal, lovakkal, malacokkal stb. van dolga, így nagyon készséges volt). A Domestos használata semmiképp nem tett jót (bár nem állítom, hogy emiatt volt). Én vettem egy kis kefét, amit nem érhet semmilyen vegyszer és csak erre használom, forróvizes áztatás után át szoktam vele mindent sikálni 2 hetente, de volt már, hogy 3 hét is eltelt, majd hideg vízzel mindent átöblítek és hagyok mindent magától megszáradni (addig a madarak egy másik kalitkában vannak, ami egyébként üres), a kalitkájuk aljába pedig mindig szórok madárhomokot. Így semmi bajuk nincs a hullámosaimnak (3-an vannak). Pár szakkönyvben már utána néztem és mindenhol kihangsúlyozzák, hogy semmi féle vegyszer egyáltalán nem érheti se a kalitkát, se a madárkák eszközeit mert erre is nagyon érzékenyek.

Nagyon sajnálom a madárkád!

2009. szept. 11. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!