Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ránézésre egészségesnek...

Ránézésre egészségesnek tűnnek a papagájaim?

Figyelt kérdés

én úgymondd "hobbiállat tartó" vagyok szóval érteni nem értek ahhoz hogy egészségesek e, de próbálok mindent megtenni

inkább olyan nem NEM LAIKUS emberek válaszát várom akik értenek hozzá..pl tenyésztő, gyakorlott madártartók stb

mit gondoltok ?

[link]

[link]

[link]

2013. febr. 9. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egészségesek :) Nekem is van két hullámosom és szinte ugyanilyenek :)Ha sokat mozognak, repülnek, csacsognak, akkor nem lehet baj :)
2013. febr. 9. 13:11
 2/8 A kérdező kommentje:

hát elég sokat magyaráznak :) főleg egymásnak

próbálom naponta legalább 1órát mozgatni őket, csak sajnos még elég félénkek , kézbevételt annyira nem szeretik

2013. febr. 9. 13:13
 3/8 anonim ***** válasza:
19%

Könnyen belehalhatnak, abba amit nem szeretnek de te mégis rájuk erőlteted. Kézbevételt soha nem is fogják szeretni. És a sok kézbevétel stresszeli őket, ami akár meg is ölheti.

Persze a kézzel nevelt fiókák szeretik a kézbevételt. Azzal nincs baj.

2013. febr. 9. 13:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt megcáfolnám. Apukám madara egyke volt és imádta, ha kézbe veszik. Kék hullámos papagáj volt ő is. Ha nem vette kézbe, akkor rászállt a vállára, vagy a fejére és nyalogatta, csipkedte (barátságosan). Akkor pusztult el, mikor nyaralni mentünk és itthon hagytuk mással. Belehalt apa hiányába :|
2013. febr. 9. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
38%
Bele. Látom ugyanolyan sz*r ez az oldal. Aki ért hozzá, és ezzel foglalkozik több mint 10 éve, az 0%. Akinek meg volt egy, az a menő.
2013. febr. 9. 20:38
 6/8 kalmangabor ***** válasza:
63%

Szép napot!

Jogos...

Azért lehet, mert akinek egy volt, úgy érzi, mindent tud és ezt hangosan propagálja. Az emberek a harsányabb szót hamarabb meghallják és hajlamosak feltétel nélkül elfogadni.

Egyébként valóban egészségesnek tűnnek a madarak. Ha nem csak azért tartod őket, hogy elmondhasd, vannak madaraid, javaslom, olvass, nézz utána dolgoknak.

Halkan és illő tisztelettel jegyzem meg, nem értem, miért kellene mindenáron fogdosni a madarakat, különösen, ha nem is szeretik...

2013. febr. 10. 14:54
 7/8 A kérdező kommentje:

igazából ha nem lenne muszáj nem fogdosnám őket, de valahogy ki kell venni őket.

az elején azon a véleményen voltam hogy nem veszem ki őket, mert nem zaklatom őket ezzel..

utána madaras fórumonon megkaptam a támadást, hogy milyen állatkínzó vagyok hogy soha nem engedem őket ki repülni..

szóval nemtudom melyik jobb megoldás..bezárva tartani őket repülés nélkül, vagy kivenni őket "erőszakkal"

annyira nem tiltakoznak, szóval nem csípnek, nem csipognak, csak kalimpál a kis lábuk ahogy kiemelem őket

2013. febr. 10. 18:57
 8/8 kalmangabor ***** válasza:
Ha reptetni akarod őket, kinyitod a ketrec ajtaját. Ha van kedvük, és biztonságban érzik magukat, kirepülnek. Ha nem mernek kijönni, csak megijeszted őket, ha erőszakkal kirakod .
2013. febr. 10. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!