Ti milyen eledellel és egyéb eleséggel etetitek a hullámos papagájotokat?
A vörös köles az nem magkeverék, hanem csak simán vörös köles :D
Vegyél nekik magkeveréket. Zab, fénymag, vörösköles stb, van benne. Nálunk takarmány boltban 170 Ft 0,5 kg.
Mézes vackot meg nem kell neki sokat adni, ne az legyen a fő tápláléka. Kapjon havonta egyszer, de ha nem kap is jó neki.
Inkább zöldségeket, gyümölcsöket, tyúkhúrt toljad beléjük.
A magkeveréke vörös- sárga- fehér kölesből, fénymagból, zabból, muhar magból álljon. (Lehet benne kevés kendermag és néger mag is.)
Mézes rudak helyett, inkább fürtös kölest kapjanak, az egészségesebb.
Ha lehet akkor "Versele-Laga" márkájú eleséget vegyél. Kicsit drágább, de nagyon jó minőségű.
A "Vitakraft", "Panzi" márkákat meg inkább kerüld.
Ezeken kívül adj neki, szépiát, gyümölcsöket, zöldségeket, tyúkhúrt, hetente főtt tojást.
Köszönöm a válaszokat! :) Jöhetnek még.
Igazából érdeklődtem, nekem is van madaram, én a Versele-Laga Premium és sima magkeverék keverékét adom neki. Fürtös kölest naponta kap egy-két darabot, ezen kívül almázunk. Másfajta zöldségre, gyümölcsre még nem bírtam rászoktatni, de majd alakul, próbálkozok. Várom, hogy végre legyen tyúkhúr, és kaphasson frisset. :D
Most télen te is csinálhatsz neki friss zöld eleséget.
Az eleségéből egy keveset szórj virágföldbe, várd meg hogy kihajtson és kész is a friss zöld. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!