Mit lehet tenni a galambok ellen?
Egérfogó csodákat tud művelni. Kell bele valami, ami morzsának néz ki. Nálam csak kétszer vitte odébb - azóta galambot nem láttam bejönni.
A környékről viszont csak valami ragadozó madárral lehet elkergetni őket.
Az egérfogó semmiféle kárt nem okoz neki. Simán odébbviszi és gond nélkül azonnal kiszabadul belőle. Ez egy kis, 6 cm-es vacak.
De visszajönni már nem fog. És a társai sem nagyon, mert ők sem hülyék és van szemük meg fülük.
Ha el akarnám fogni, ahhoz patkányfogó kellene, az meg négyszer akkora. És az sem ölné meg.
Nálam fészket raktak az erkélyen és kikelt a fióka de pár napos korában hosszabb időre elment az anyja. Mivel imádom az állatokat ezért behoztam a kicsi sárga galambot. Akkor három napos volt. Felneveltem. Azóta a legkedvesebb állat barátom lett belőle. Imádjuk egymást. Sokszor a kezemben alszik el, miközben simogatom. Nevelő apjaként szeret. :) Igaz, a galambok idősebb korukban nem tűrik meg a közelükben az utódaikat, imkább riválisnak tekintik. Most két és fél éves. Nagyon okos állat. Szoba galamb lett belőle. Olyan a viselkedése mint egy macskának vagy kutyának. Van egy hely ahova papírt teszek alá és nagyrészt oda jár pottyantani.
Mindezzel együtt, már nekem is elegem van az idegen galamb invázióból az erkélyen mert mindent össze koszolnak.
Próbálkoztam nagy zörgős neylont kitenni egy rúdra. Az kb 4 napig távol tartotta őket. Azután inkább fedezéknek használták, ami alá lehet bújni.
Majd ritka hálóval próbálkozom, esetleg mozgásérzékelővel, ami aktivitáskor megmozgat (megfuttat) kis villanymotorral egy nagyobb neylont egy kötéldarabon. Majd meglátjuk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!