Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan szelídítsem vissza a...

Hogyan szelídítsem vissza a nimfapapagájomat?

Figyelt kérdés
Hat éves a nimfa papagájom! Egyszer már meg tudtam szelídíteni répával, meg nasikkal! Ráült az ujjamra is, sosem csípet! Megmondom őszintén elhanyagoltuk és már szánom bánom :( De NAGYON!!! Van még esély, hogy ismét megszelídítsem??? Most nagyon támad, csíp! Csak kesztyűvel merek felé közelíteni! Nem akarom megfogni vagy ilyesmi, csak azt szeretném, hogy elfogadja ismét a nasit, de mindig neki ront a kezemnek! Ha nincs rajta a kesztyű akkor még bátrabban! Egy fehér vékony kesztyűt szoktam felvenni! Kiengedni nem merjük, mert félünk tőle, főleg én, ha meglát rám támad fújtatva. Pedig tényleg sosem bántottam!!!! Nem viselkedek zavartan, ha betámad, igyekszem minél nyugodtabb lenni! Nem sikítozok nem kapkodok össze-vissza! Régebben reptettük! Kérem valaki segítsen!!!!!!

2012. dec. 14. 10:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Van tükre a kalitkájában?

Valamivel csak megijesztetted, vagy valaki a családból, mert csak úgy nem lesz agreszív.

2012. dec. 14. 13:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Egy óriási akváriumban van, aminek az eleje rács! Igen egy elég nagy tükör van az akvárium oldalára ragasztva, mert láttuk, hogy nagyon el van a tükörképével...
2012. dec. 14. 23:52
 3/4 anonim ***** válasza:

a tükör nagyon nem jó.vegyétek ki minél előbb.

és vegyetek neki társat.

a tükör mentális betegséget okozhat.

a tükörben ő azt nem tudja hogy magát látja, azt hiszi az egy másik papagáj, és a társa.ha azt hiszi hogy a társa,elkezd udvarolni neki.de a mivel a tükörképe nem reagál semmire(udvarlás,etetés)idővel ez fokozódik amitől akár szívrohamot is kaphat vagy lehet depressziós.lehet a helyhiány,vagy hogy magányos EZÉRT VEGYETEK NEKI TÁRSAT,vagy túl kevés a játék.milliónyi probléma lehet.

de ajánlom neked ezt:lassan nyugodtan közelíts felé, rakj be halkan meditációs zenét, vagy halkan beszélgess hozzá.ha megszokta akkor próbálj meg benyúlni egy kis fürtös kölessel vagy valami csemegével amit szeret.

ha huzamosabb ideig elfogad tőled kaját akkor próbálj benyúlni hozzá és az ujjadat tedd elé.ha rálép azt jelenti hogy a madár megszelídült és elfogadott minket.

de ajánlom hogy böngészd át ezt az oldalt.

www.parrotland.hu

ot a bal felső sarokban van egy olyan hogy Papagájok, tenyésztők.Azon belül van hogy Fajleírások Rendszertan Tartás, idomítás Tenyésztők Tenyésztés

A tartás, idomításra-ra menjél rá és ott van ezekről szó.

remélem segíthettem.

2012. dec. 17. 19:01
 4/4 anonim ***** válasza:
a madár elfogadott minket.bocs nem azt akartam írni hogy minket hanem hogy téged.jaj ma nagyon h¨*lye vagyok, bocs. :D
2012. dec. 17. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!