Hullámos/Nimfa papagáj lesz szelídebb?
Sziasztok! Mielõtt bárki leszólna, NEM TALÁLTAM ilyen jellegû kérdést, pedig keresgéltem. Max., hogy melyik zajosabb stb.. :) Nos a kérdés : Melyik lesz szelídebb egy idô után? Van egy édes Nimfa papagájom, most lesz 6 hónapos, 1 hónapos kora óta nálunk van. Mikor idekerült, kezdetben napi 1-2-3 órát foglalkoztunk vele, kiengedtük, beszéltünk hozzá stb. A nevét szépen megtanulta kimondani, ha a kezünket a bögyéhez toljuk, rá is ül azonnal. :)) Ide-oda lehet vinni, folyton jön utánunk, rászáll a fejünkre, pofátlankodik stb. De nagyon csíp.. :( Utál egyedül lenni, mindig jön utánunk, ez igaz, de simogatni nem lehet.. meg néha ok nélkül is belénk csíp, üti - fejelgeti a vállunkat. :(( Pedig mikor megkezdtem a szelidítését, 2-3 hónapos koráig folyton dugdosta a fejét, szerette ha simizzük, azóta oda nem lehet nyúlni. Ha tehetem (hétvégén) délelõtt 10-11tôl akár este 10-11ig is kint van, hisz semmi rosszat nem csinál. De nem javul a kapcsolata a családdal. :) Nade kérdéshez visszatérve.. szeretnék egy hullámos papagájt. Kíváncsi vagyok, hogy õket valóban meg lehet-e szelidíteni és mekkora szaktudást igényel? :D És, hogy vadabbak-e mint a nimfák, ragaszkodóbbak-e. :) Mert sok videón láttam már, hogy csak úgy megfogják õket a hátuknál, és arrébb rakják, stb. Vagy ez egyén függõ? Mint pl. a nimfámnál is? Hogy ô éppen ilyen hisztis fajta. Hullámosnál milyen nemût, szinût érdemes venni? És mennyi idôset ( természetesen tenyésztõtõl venném ) ? Meghát sok helyen azt olvasom, hogy a hullámos papagájok, butácskák, idétlenek. De én szépnek tartom ôket, és édesnek. :) Meghát nem tudós madarat szeretnék, hanem kedveset. :DD
Válaszaitokat, tapasztalataitokat elõre is köszönöm!!
Én a nimfáimat át tudom fogni és fel tudom emelni. A simogatást nem nagyon szeretik de a fejvakargatást egész nap is hagynák annyira imádják. Az egyik nimfámat a hátára tudom fektetni.
A hullámosomat megtudom fogni,bármit csinálhatok vele nem sértődik meg érte. Simogatni lehet nem szereti de nem is utálja. A fejvakarást imádja. A hátára tudom fektetni.
Az én tapasztalatom az hogy a nimfák jobban ragaszkodnak. Ha kint vannak és mondjuk leülök az ágyra körülöttem mászkálnak és sokszor megpihennek rajtam vagy épp fejvakargatást kérnek. Ha kimegyek a szobából csipognak,repülnek utánam. Pl. ha hívom őket(a nevükön) de nem találnak meg akkor leszállnak és eszeveszettül ordítozni kezdenek utánam.
Míg a hullámosom sokkal jobban elvan magában. Persze van hogy odajön hozzám vagy rám repül de ez nem annyira gyakori. Ha elkezdem vakargatni a fejét majd elhúzom a kezem akkor a kezem után megy hogy jelezze kér még,stb. De alapból nem kezdeményez nagyon.
Ha veszel hímet vegyél és érdemes pár hónaposat azaz fiatalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!