Jércét vágtam reggel, és volt benne kb.20db olyan 5-6mm átmérőjű tojássárga. Nagyjából mikor kezdett volna tojni a jelen időjárás szerint (December, 0 +2°C)?
1. Kicsit bánkódom hogy pont a hideg időre érettek meg hogy tojjanak! Nekem van amelyik egy hónapja tojik, de ötven tojóra napi 8-9 tojás van. A kakasaim közül is van amelyik két hónapja búbol, egy másik pedig két hete. Gondolom ugyanez a szórás van a jércékkel is! Neked pedig kitartás!
2. Létezik hogy addig benne van és nem fejlődik? A Szotyi vagy a tojótáp segít a dolgon?
Fajtája válogatja, hogy mennyi idősen kezdenek el tojni.
Van ami már 21-22 hetesen van ami csak 30 hetes kora körül kezd tojni.
Ennek ismeretében nagyjából ki tudod kalkulálni.
Nem tudom, hogy olvassa-e még a kérdésre érkezett válaszokat a kérdező, de mivel most már saját tapasztalatról beszélhetek elmondom, hogy tojnak biza télen is _HA_ akkorra lesznek ivarérettek.
Tegnap világra jött az "első szülött" tojásom, a csirkék (ill. most már tyúkok) 26 hetesek, elvileg már 1 hónapja tojniuk kellene, de jobb későn, mint soha. Nem világítok rájuk, nincs semmi faxni. Búzát, kukoricát, árpát némi madárborsót kapnak illetve konyha hulladékot.
Szóval cáfolom részben a második hozzászólót.
A környékbéli öregek mondták ezt már nekem tavasszal, de direkt azért nem írtam le eddig, mert cáfolódni látszott ez a régi tapasztalat, tegnap viszont bebizonyosodott, hogy igazuk van.
Köszönöm a válaszokat! Az első tojásokat halottak napjakor találtam, de csak néhány tojóm tojt több mint egy hónapig. Úgy történt, hogy a kérdés kiírása után másfél-két héttel elkezdték fosni a tojásokat, tehát a kérdésemre megkaptam a választ! Előtte pár nappal vettem szotyit próbaképp, és csak azzal változtattam az étrendjükön az ősz óta. Most három rész kukoricához egy rész búzát és egy rész szotyit kapnak.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!