Nyáron hol vannak a varjak?
Figyelt kérdés
amennyire én tudom a varjak nem költözőmadarak ! de akkor nyáron hol vannak ? egyszer azt halottam,hogy nyáron visszahúzódnak az erdők mélyére .de én még nem láttam erdőben varjat !2012. nov. 16. 23:31
1/7 anonim válasza:
Szerintem ugyanott él nyáron és télen, legalábbis Pesten nem tűnt fel, hogy nyáron kevesebb lett volna.
3/7 anonim válasza:
Fészkelnek az ártéri erdőkben, rendszerint telepesen a vetési varjak, a dolmányos varjú viszont egyenként. De a most hatalmas tömegben látható vetési varjak nem a hazaiak. Északon már havazik, ezek Oroszország, Lettország, Livánia felől érkeztek hozzánk telelni. Amikor nálunk is nagy a hó és hideg van, délebbre húzódnak, aztán amikor itt a tavasz, egyik napról a másikra eltűnnek. Hazamennek fészkelni.
4/7 anonim válasza:
Múltkor buszról, kb 1000 et láttam egy hatalmas föld területen. Minden fekete volt.
5/7 anonim válasza:
Nem az erdők mélyén, hanem a szántóföldeket szegélyező bokros-fás területeken költenek, így tavasszal és nyáron ott élnek. Amikor hidegebbre fordul az idő, akkor behúzódnak a lakott területekre, itt télen is találnak élelmet, valamint melegebb van, mint a földeken. Ez a vetési varjakra igaz, szerintem inkább rájuk gondoltál, mert dolmányos varjúból nincs annyira sok.
6/7 anonim válasza:
Az az 1000 db biztosan északi vándor vetési varjú csapat lehetett.
7/7 anonim válasza:
"A varjak száma a tél közepén a legnagyobb, amikor a vándorló madaraknak köszönhetően számuk egy-egy helyen az egymilliót is elérheti. Számuk februárban kezd apadni, amikor a telelő állomány maradék csapatai is elhagyják az országot. A varjak tömeges megtelepedésével hazánkban az eddigi adatok szerint nem számolhatunk, a varjútömegek tehát időszakos vendégek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!