1/3 anonim válasza:
Úgy tudom nem.
Legalábbis pl a fecske nem, a veréb nem, a rigó nem, és ilyenek nem... Épp ezért van az, hogy nem baj, ha megfogja ember a fiókáikat és mondjuk visszateszi a fészekbe, mert nem érzik meg a szüleik az ember szagát, mint mondjuk az emlősök... Pl őzgidát ha megfogsz, akkor az anyja nem fogja befogadni.
Papagájt nem tudom, de valószínűleg mivel madár, talán ős em szagol...
2/3 anonim válasza:
Igen, éreznek szagokat. A szaglás a levegőben oldott anyagok észlelését jelenti. A madaraknak is szükséges a túléléshez.
Azt viszont, hogy az emberhez vagy a többi madárhoz képest milyen erősen éreznek szagokat a papagájok, sajnos nem tudom.
3/3 anonim válasza:
A madarak (ezen belül a papagájok) szaglószerve meglehetősen fejletlen, így bár éreznek valamilyen szinten szagokat, de az nem számottevő. Ugyanezen okból azt sem érzik meg (az elterjedt tévhittel ellentétben), ha valaki megfogja a fiókákat. A gyenge szaglásért "cserébe" a látásuk és a hallásuk viszont nagyon fejlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!