Van 2 tyukom es kb masnaponta talalok 1 tojast. Mindent kapnak amitol kellene sok tojasnak lennie. Szerintem csak az egyik tojik, de hogyan tudjam meg hogy melyik? Szetvalasztani nem tudom oket!
Jól mondja az első.
De azért hozzátenném azt is, hogy jó lenne tudni mennyi idősek azok a tyúkok meg, hogy mikor kezdtek tojni ezen információk birtokában lehetne kicsit pontosabb választ adni.
Ha még csak most kezdtek tojni, akkor idővel javulni fog az arány a vedlést követően, viszont ha öregebbek akkor idén már nem valószínű, hogy túl sok tojásod lesz max. jövőre.
Én június végén rendeltem naposcsibéket, kb. november végére lesznek ivarérettek, tehát a szerencsém lesz, akkor télen fognak meglepni néhány tojással. Legalábbis az öregek -akinek panaszkodtam a kései rendelésemről - ezzel bíztatnak.
Majd tojnak..
Jön a hideg, ilyenkor pihennek...
Nekik is van szezonjuk, mikor van több tojás...ez most nem az...Szoktunk nekik zöldet (fú,almahéj,) adni.
Ezzel elfoglalják magukat....
Érdekes.
Nekem max 1 hónapja kezdett tojni a 10 tyúkom, és ma 7, tegnap 8 tojás, előtte 6 darab volt. Mondjuk most, hogy munkanélkülin vagyok, mindig szedem nekik a zöldet, ill. a darát is megfőzöm, mint a disznóknak. Azt mondják ezek a mostani tyúkok igényelik a tápot is, és anélkül nem tojnak.
És van még 2 kakas is. Tudom sok, de anyós mindenképp élve akarta hagyni karácsonyig.
Szerintem fontos, hogy mindig kedvükre való legyen előttük, ill. változatos legyen az étrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!