Vettem egy madáretetőt, mikor tehetem ki, és milyen magot tegyek bele?
Nem pont ugyanilyen, de nagyon hasonló:
Eddig még sosem volt alkalmam ilyesmire, most az új lakásban úgy gondoltam, megpróbálkozom vele. Mikortól érdemes/szabad kitenni? Milyen magot vegyek bele és kb milyen árkategóriában? Úgy gondoltam, hogy az ablak elé akasztom (máshová nem is tudom a második emeleten).
Fognak jönni a cinkék enni? Honnan fogják tudni, hogy itt kaja van? Hogy találják meg majd?
A legjobb a madárszotyi, zöldségeseknél is lehet kapni. Lehet kitenni almát is, darabolva, akkor a feketerigók is jönni fognak. Zsineggel felköthetsz az aljára fél diót is. Kisállatkereskedésekben is árulnak magkeverékeket. (Kenyérmorzsát tilos kirakni.)
Nagyon figyelmesek és szemfülesek a madarak, és folyton keresgélik az élelmet, előbb- utóbb észreveszik.
Nem tudom pontosan, hogy mikortól érdemes kirakni, egyelőre korai. Ha beállnak a fagyok, és/vagy leesik a hó, akkor már célszerű.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján (mme.hu) szakszerű tanácsokat olvashatsz ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!