Mi a különbség a varjú és a holló között?
Olyan választ kérek, hogy a 6 éves unokám is megértse.
Szerinte Mátyás király címerén varjú tart karikát a csőrében.
Mi a különbség a holló és az íróasztal között?
én csak ezt tudom, bocsi :-D
Nem találta el a kisded. Mátyás király címerében holló szerepel.
Egyébként itt van a kérdés is, meg a válasz is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__madarak__136352-mi-a-..
Tök igaza van az unokának, a holló varjúféle.
Amit megérthet hogy a holló nagyobb és sokkal okosabb. Ő az aki lop, sok feladatot képes magától megoldani, képes hangutánzásra és ha jól tudom nem is károg mint a varjú.
Nagy, okos, nem károg, ezt megérti.
Igaz, hogy varjóféle, és károg is, ámbár jóval mélyebben, erőteljesebb és szárazabb hangon, inkább "korrog".
Ezt kicsiknek úgy lehetne átfogalmazni, hogy öregebb hangja van. :) Valamint a holló tollai kékes fényűek.
Szerintem mindkét madárféle okos... Pl nálunk lehet látni a villanyrendőr vezetékén a varjakat. Ott ülnek, ledobnak egy diót, az autók összetörik... Majd szépen kivárják, amíg vált a lámpa, és leszállnak, összeszedni. Ha nem látom nem hiszem el! :)
Egyébként a kérdésre válaszolva:
A holló csőrének más a formája és fekete, a varjúé inkább szürkés és hegyesebb. A holló hazánk legnagyobb varjúféléje, és többnyire párban él, nem csapatban, mint a varjak.
7-es: Poén akart lenni, vagy igaz?
Mindenféle misztikus dolgokat olvastam össze a hollóról. A fekete színe miatt, meg a csaták utáni eltakarító szerepe miatt. A Hunyadiak is ilyesmi miatt választották címerállatuknak.
"Születés és halál, misztikum és varázslat madara. Alakváltozás és teremtés fűződik hozzá."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!