Elpusztulhat a nimfám ettől?
Előző
A tej azért nem jó nekik mert nem tudják lebontani,megemészteni a laktózt. Van aki időnként és keveset ad nekik laktózmentes tejet. Bár szerintem felesleges mert a bolti sz@r tejekben nincs semmi ami embernek,állatnak jó lenne.
Kérdező
Nem tudom hogy mérgező-e de figyeld(ha mérgező akkor egy mag méretű darab is megölheti tehát az az 1cm nagyon sok). Ha megtudod valahonnan hogy mérgező(pl.kérdezd meg az idrén vagy a parrotlanden) és ha látsz rajta valami gyanúsat, arra utaló jelet hogy rosszul van,stb akkor:
Adj neki sok madárhomokot azaz kavicsot. Mindenbe ez legyen a magokba keverve a gyümölcsre,stb szórva. Hogy minél előbb átmenjen rajta és csak a legkevesebb szívódjon fel.
Remélem megmarad(ha az esettől számítva 2 napot túlél valószínűleg megmarad)
Hol laksz? Nem tudsz először felhívni a pesti egyetemről valakit majd ha kiderül hogy mérgező bevinni?
Nagyon örülök, hogy nem történt semmi baj, és hogy jól van a madárka.
Amikor nekem történt ilyen, én is nagyon megijedtem, és mivel mindig a tejet említik mérgezés esetén, azért adtam neki, ami kiderült, hogy nem jó, de szerencsére sem a virágtól, sem a tejtől nem lett beteg. Azóta én is nagyon vigyázok, sajnos a baj hamar megtörténik.
További boldog együtt töltött éveket kívánok! :)
az aszparátusz mérgező növény, de remélem nem lesz baja.
Nekem egyszer a madárketrecbe belógott a leanderem egy gallya, vagy 10 levéllel, (ami szintén egy mérgező növény) és a hullámosok leették. szerencsére nem lett tőlük bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!