Lehetséges, hogy a japán sirálykapiny lányomnak és a gould amandina hímemnek utódaik legyenek?
Mert ma vettem észre (miután kb 1 hete közös fészekben alszanak és állandóan egymás mellett vannak) hogy 4 tojás van a fészkükben.
Rendesen, felváltva ülnek rajta, szépen kibélelték a fészküket fészekanyaggal is.
Elképzelhető hogy kikelnek a tojások?
szia. Nekem a hullámos papagáj állt össze a nimfapapagájjal. elég murisak. Tosztogatják egymás ,tojózzák egymást és tojtak. Ahogy nekem sem úgy neked sem lehet belőlük kisfióka!
A sirálykát azért tenyésztették ki, mert a gould amandina nem mindig kelti ki a tojását, ezért ilyen esetben sirálykát raknak a tojásra. tehát a sirálykáknak nagy a költési ösztönük, ezért ülnek mindenféle tojáson. Más madarakkal nem is szokták együtt tartani, mert lelökik őket a saját tojásukról és azok kezdenek ülni rajta.
2. válaszoló ennyit kérdeznék : értessz egyáltalán a madarakhoz??
A gouldoknál ez nagy probléma, hogy mivel sirálykát használnak dajkaként, ezért nagyon rossz nevelők.
A saját fiókájukat nem nevelik fel, ezért azokat sirályka alá teszik. Így a következő generáció is rossz szülő lesz.
Nekem is vannak gouldjaim, és én direkt olyan helyről vettem őket, ahol nincsenek sirálykák.
Ezért az én madaraim jól is neveik a saját fiókáikat.
Egyébként, a gould nem tud kereszteződni a sirálykával, ezért nem lesz fiókájuk.
Bár nálad még a jobbik eset van, mert az a kisebb baj, ha a hím gould dajkával nevelt. Próbálj mellé szerezni, egy olyan tojót, akit a saját szülei neveltek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!