Ez a kalitka elég nagy egy nimfa papagájnak?
Most vagy én vagyok túl fáradt, vagy tényleg nincs ott, de nem látom, hány centis. Viszont az árából ítélve elég kicsi. Nimfának minimum 40*50 alapterülettel indíts, ennél csak nagyobb legyen, kisebb semmiképp.
Ráadásul arra is kell gondolni, hogy rendkívül társas lény, mindenképp szüksége lesz társra is.
Apródon, Jófogáson nézz körül. Én 12.000-ért 1,3m*1,3m*1m-es kalitot vettem onnan. Nézelődj azok között, amik:
-50 centi, illetve nagyobb szélesség-hosszúság környékén mozognak
-nem festett a rácsuk (tehát nem fehér, sárga, piros, és amit még ki tudnak találni, hanem fém színű, a'la natur..)
-ha nem látszik a képen, kérdezz rá, hogy tálcás-e. Ha nem, csak sima "kalit-tetejét-leemelős", akkor meg fogod utálni a rendszeres takarítást. Nem, mintha amúgy megúsznád az emelgetést, de a gyors, 3-4 naponta aljzattakarítás sokkal egyszerűbb egy kihúzható tálcával.
-ha sok kalitka megtetszik, jó méretben és jó áron, akkor én arra szavaznék, hogy két ajtósat válassz. Sokkal könnyebben tudsz bent rendezkedni, fel tudsz neki(k) akasztani akár fürdetőt, és nem akadályozza a főbejáratot.
-ha még több kalitka közül válogathatsz, akkor pedig olyant keress, ami inkább szélesebb, mint magasabb. Ezzel nem azt mondom, hogy 60*80*40 centi legyen, hanem azt, hogy felesleges baromi drágán venni egy olyan kalitkát, ami 40*50*90 centi, ha van kicsit olcsóbban 50*60*70 centis kalitka. Ez szélesebb, kényelmesebben mozog benne, igaz, nem olyan magas, mint a példában szereplő másik, de nem arra van szükségük egy kalitkában. Magasan majd akkor lesz, ha rendszeresen kiengeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!