SÜRGŐS! Sérült kis gerlét szedtem ki a macska szájából! Kellene egy kis segítség! Mit tegyek?
Éppen jöttem be a kapun amikor láttam ,hogy a macska egy általam korábban is látott gerle kölyköt "marcangol". Marha ideges lettem,egyből elvettem tőle. Azt látom,hogy a jobb szárnya tövénél vérzik neki és nem igazán tudja tartani a szárnyát. Betadinnal fertőtlenítettem neki. Csináltam neki egy kis "fészket" rágcsálóknál használt szénából és betettem 60x60x120-as papagáj ketrecbe .
Békénhagyom mert látom rajta ,hogy nagyon sokkos állapotban van (tág pupilla).
A további neveléssel lennének kérdéseim. Mit-hogyan,mivel etessem és mi módon(Van itthon szerencsére eleség,kölestől elkezdve napraforgó......stb?
Szerencsére rutinos állattartó vagyok és hüllőtenyésztő de madarakat még nem neveltem. Sürgős lenne! Köszönöm!
1. Szívesen beraknálak egy tigrissel egy ketrecbe. Megnézném a fejed.
Hihetetlen,hogy az ilyen gyökér kis kockák még egy normális kérdésnél sem tudják visszafogni az ujjaikat.
De nem gond úgyis mindjárt szeptember 3. ;)
Problem?
1. és 6.
én sem vagyok egy mániákus állatvédő, de az ilyen parasztok kiverik nálam a biztosítékot.
Mi lenne itt ha a kórházban is azt mondanák a dokik, hogy : "áhh, hagyjátok, kapcsoljátok le a gépről, mert fogy az áram." vagy ha pl. megmart egy kutya, akkor ne lássanak el, mert nem haraptad vissza... Lúzerek.
Kiváncsi lennék mi lett a sorsa a kisgalambnak.
Így már későn mondom, de kis pihenőt mindenképp hagynék neki, a tisztított napraforgó magot is oda tennék pár szemet vagy búzát és kölest is szereti.
Aztán később amikor már megszokta a látványod, hogy ember van körülötte, akkor a csőrébe tennék magot.
Úgy szoktam, hogy bal kéz markába fogom finoman a madarat és a mutató és hüvelyk ujjal megfogom a csőre két oldalát. A másik kezemmel knyitom a csőrét és bele teszem mélyen a magot. Vizet is ujjról cseppentve lehet adni neki. Abból nem kell nagyon sok.
Nekem volt, hogy egy pici kis galambot megtámadott egy felnőtt galamb, mert az ő fiókája mellett volt és szinte úgy látszott, hogy meglékelte a fejét. Aztán láttam, hogy jó esetben csak a bőrt vágta szét. Fertőtlenítettem és napokig furcsa csirkehús szag volt a lakásban de nagyon gyorsan rendbe jött. Utána már alig látszott az összenött bőrön egy kis var. Teljesen meggyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!