Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A galambok miért bántják...

A galambok miért bántják beteg társukat?

Figyelt kérdés
Ma érdekes dolgot figyeltem meg Pesten. Ült egy ránézésre is nagyon beteg galamb a járda szélén jó messze az utcai csaptól, amiből a galambok ittak. Ekkor hirtelen a galambok közül az egyik legszebb, és legméretesebb oda ment a nagyon beteg magába roskadt galambhoz, és elkezdte bántani, meg csipkedni, és ütlegelni. A galamb annyira beteg lehetett, hogy nem is nagyon védekezett, csak próbált arrébb menni. Miért tette ezt az egészséges galamb, hisz még arról sem lehet szó, hogy mondjuk veszélyeztetve érezte volna a kajáját, meg a vizét, hisz a beteg madár oda sem ment??

#gonoszság #galamb #madár #agresszív madár
2012. aug. 24. 23:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért az ember más, mert hiába csúfolják egyesek azt, aki beteg, de sok ember meg épp segíteni próbál rajta. A galamboknál egy sem próbált meg segíteni rajta. Ebből is látszik, hogy a galambok nem túl intelligensek sajnos...
2012. aug. 25. 10:02
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 10:02

Valóban, igazad van. A galamb nem intelligens, hanem állat, és aszerint él.

2012. aug. 25. 10:18
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a baj, hogy sokan az állatokat emberi mércével mérik, ezáltal vélik valamelyiket ostobának, kegyetlennek, vagy épp szerethetőnek.

Az állatok NEM emberek, és nem is emberként gondolkodnak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem érzik, nem értik a körülöttük lévő világot. Ők egyszerűen másképp élnek meg dolgokat, és az életük más értékrendek szerint mozognak, mint az embereké.

Mellesleg, szerinted mit gondolhat teszem azt egy madár, amikor látja, hogy a sok őrült ember halomra öldösi egymást egy harcmezőn... Hiszen mindennek semmi értelme...

2012. aug. 25. 14:19
 14/15 A kérdező kommentje:
hát én elítélek mindenfajta háborút, és az emberiség 90 százaléka szintén gyűlöli a háborúkat, egy szűk kisebbség élvezi csak, nem tudom amúgy miért... A galambokra meg visszatérve, végül is ott volt vagy 30 galamb, és csak az egyik bántotta a másik szerencsétlent, tehát lehet, hogy az ilyen erőszakos volt, és a galambok sem egységesen gondolkodnak...
2012. aug. 25. 15:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is igazad van, és ez inkább egyéni alkati vonás volt az erőszakos galamb részéről, lehetett akár patologikus vonás is.

Városi galambok voltak, tehát esély van rá, hogy nem egy szoros közösséghez tartoztak, hanem pl. a beteg galamb kivülálló volt (és akár a többi is lehetett idegen egymás számra).

Lehet, hogy egyes állatfajok közösségen belül kirekesztőek a betegekkel szemben, de arra szerintem nincs evolúcióbiológiai ok, hogy egy idegen közösség beteg tagjához külön odamenjenek kegyetlenkedni.

Egy idegen beteg galamb ütlegelése inkább fertőzésveszélyes a támadóra nézve, a közösséget nem védi, közvetlenül sem, és közvetve génállomány szempontjából sem.

2020. szept. 19. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!