Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A balkáni gerlének hogy lehet...

A balkáni gerlének hogy lehet csapdát készíteni? És ehető?

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 19:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%

Nem védett, és ehető ha egészséges. Miért ne lenne az?

Felénk van aki erre a célra tenyészt galambokat és fel is vásárolják tőle.

Anyukám azt mondta régen gyakrabban volt, hogy lőttek galambot és abból csináltak levest. Állítólag jobb mint a tyúkhúsleves.

2009. júl. 24. 20:21
 12/24 anonim ***** válasza:
32%
próbáld ki a macskát is, lehet finomabb. úúúúúh :S
2009. júl. 24. 20:45
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem miért lettem lepontozva, az hogy Ti nem szerettek valamit, vagy tudatlanok vagytok egy témában még nem ok rá.

És a galamb egy madár, amit ugyanúgy meglehet enni, mint egy csirkét.

A macska az egy emlős.

De ha jól belegondolsz van ahol a lovat, a macskát, a kutyát, sőt a patkányt is megeszik :)

2009. júl. 24. 20:58
 14/24 anonim ***** válasza:
86%

Ehető, bár sok hús nincs rajta. Vegyél inkább tenyésztőtől húsgalambot, azok élősúlyban 1 kiló körül mozognak és van mit enni rajtuk. Vadgalambból 5-6-ot el kell kapnod, hogy érdemes legyen egyáltalán nekiállni megpucolni és megsütni,szinte semmi hús nincs rajta és nem is olyan az íze mint a rendes húsgalambnak. Meg ki tudja milyen betegsége van...nálunk a galambok évente kétszer oltva vannak, soha nem ennék meg ilyen ki tudja honnan előkerült galambot.

23/L

2009. júl. 24. 20:58
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

Előző vagyok.

Csapda: fogsz egy nagy kosarat, fapálca, arra egy madzag. Kosár alá kaja. Leülsz, vársz, galamb bemegy, te megrátnod a madzagot és a kosár alatt marad.

De ezt kb három évesen találtam ki, rájöhettél volna hasonlóra magadtól is...

2009. júl. 24. 21:08
 16/24 A kérdező kommentje:
Rájöttem...viszont olyan érdekelt volna amihez nem kell hogy ott kuksoljak
2009. júl. 24. 21:20
 17/24 anonim ***** válasza:
53%
!!!Nem védett madár!!! Vadászatára javaslom az íjpisztolyt vagy egy jobb minőségű vadászcsúzli is megteszi. Várostól minnél távolabb élő madarakra vadássz!!! Egészségesebbek. Aki természetvédelmi mérnök létére azt írja , hogy védett madár az kritikán aluli képzésben részesült.
2009. júl. 24. 21:39
 18/24 anonim ***** válasza:
66%
szia, nem érdemes megenni mert általában a gerlék tele vannak belső parazitákkal ezt állatorvosi tapasztalatból tudom és hogy kikezeltesd annyi pénzért vehetsz sültcsirkét
2009. júl. 24. 22:29
 19/24 anonim ***** válasza:
15%
Lődd le légpuskával (Y) de ha elég ügyes vagy akkor felmászol egy fészekhez mikor már kezdenek tollasodni, nemsoká kirepülnek és akkor fogod meg őket. Ez a legjobb módszer szerintem. Az meg már más kérdés h milyen betegségeket terjeszthet egy ijen vadgalamb :D
2009. júl. 26. 10:04
 20/24 anonim ***** válasza:
57%
Persze, hogy eheto. A legfinomabbak a meg ki nem repult fiokak. A melle a legnagyobb es legfinomabb, egyebkent keves hus van rajta, de finom.
2009. júl. 27. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!