Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ez a papagáj még lehet szelíd?

Gaxal kérdése:

Ez a papagáj még lehet szelíd?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam egy 6 hónapos Nimfa papagájt és amikor be akarok nyúlni a kalitkába fél és össze vissza repked.

Mit tegyek hogy összebarátkozzon velem?

2012. aug. 17. 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmit ilyet ne csinálj. Ne nyúlj még be a kalitkájába. Beszélj hozzá, hogy szokja meg a hangod, és hogy megszeressen téged. És adj neki időt, hogy a családod többi tagját is megszokja, és, hogy be tudjon illeszkedni a közösségbe.
2012. aug. 17. 18:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Sok időbe telik míg megszelidül, pár napig egyáltalán ne nyúlj hozzá, később próbálkozhatsz egy szotyival, hogy megeszi-e a kezedből, talán egy idő után szelíd lesz, de nekem volt egy kecske papagájom, soha nem lett kezes.
2012. aug. 17. 18:23
 3/4 A kérdező kommentje:
de csak inni adtam neki
2012. aug. 17. 18:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Most még csak akkor nyúlj be a kalitkájába ha kaját,vizet cserélsz vagy takarítod.

Először csak ülj mellé naponta sokszor és beszélj hozzá. A fejed egy szinten legyen vele. És úgy pislogj hogy lassan becsukod a szemed hagyd csukva egy másodpercig majd lassan nyisd ki. Ezt csináld 1 hétig kb.

Utána etesd kézből rácson keresztül, kalitkán belül. Ültesd,csalogasd először botra majd ha már jól megy kézre. Persze mind ezt több hét/hónap alatt. Fontos hogy mindig jutalmazd. És ha ráült a botra/kezedre miután megjutalmaztad hagyd ülni rajta. Majd pár nap után mozgasd a kezed vele együtt a kalitkában pl. ültesd le az egyik ülőrúdra majd tedd át egy másikra majd tedd vissza az előzőre és így tovább. Ha már minden nagyon jól megy kalitkán kívül is akkor próbálkozhatsz a simogatással.

2012. aug. 17. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!