A kanárimnak tiszta kopasz a feje és a nyaka és már a hasa is kopaszodik. Mit csináljak vele?
Nem lehet, hogy esetleg élősködők miatt vakarja magát és amiatt hullik a tolla? Bár azt talán észrevette volna az állatorvos, de a gyakori kalitka tisztítása nem árt, ill. nyáron fürdővizet betenni neki, azt imádják a kanárik.
Mindenesetre semmi esetre sem jó jel, ha ilyen krónikusan hull a tolla és nem nő neki vissza, egyértelműen valami betegség jele. Szerintem ajánlatos megpróbálni az antibiotikum kúrát, hogy életben maradjon a madarad.
Egyébként az állatorvosok nagy része nem igazán ért a madarakhoz, leginkább kutyákra és macskákra vannak specializálódva.
Az én kanárim 12 éves, és már nincs farktolla valamint a fején is elég gyér már, de ez nála sajnos már az öregség miatt van.
Amúgy 10-15 évig élnek a kanárik, a tied fiatalnak számít, úgyhogy én a helyedben mindent kipróbálnék, ami segíthet rajta.
Vegyél aloe vera sprayt és gyakran fújd az ujjadra majd kend be vele ott a bőrét,tollait vagy a fürdővizébe tegyél belőle egy keveset. Gyakran adj neki fürdővizet.
A kihullott tollai vége véres?
Látsz rajta tokokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!