Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hullámos papagájnak mennyi...

Hullámos papagájnak mennyi lehet a kora? (kép)

Figyelt kérdés

Van egy hullámos papagájom (hím) nem rég vettük mivel nem mozog olyan sokat felmerült a kérdés, hogy nem lehet, hogy öreg-e?

itt van két kép:

[link]

[link]

2012. júl. 31. 12:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia ha egy szemből tudnál felrakni képet .... lehet tudnék segíteni. Egyébként ha nem rég vettétek és keveset mozog az azért is lehet mert még új neki a környezet vagy félénkebb :)
2012. júl. 31. 13:01
 2/14 anonim ***** válasza:

szemből is kéne egy kép. Úgy tudom, ha a csőre feletti kis bőr kék akkor még fiatal. Ha világos, akkor idősebb. Itt egy kép, a bal oldali zöld madarat nézd. Annak is kékes színű:

[link]

2012. júl. 31. 13:05
 3/14 anonim ***** válasza:
Mi van a tálkájában? Mert ha nem neki való étellel eteted, akkor bizony beteg lehet. De sok más oka is van annak ha nem mozog sokat. Pl ha egyedül van,és pont egy "érzelgősebb" példányt fogtál ki, előfordulhat hogy "lelki beteg" lesz és meghal(nekem sajnos volt ilyen). De ha gondolod írj privát üzit és segítek, ha tudok. Nekem jelenleg 3 van és sokat olvasgattam róluk :)
2012. júl. 31. 13:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy a csőre felette bőrszín általában abban segít hogy az illető állat hím vagy tojó. ...

ezek szerint akkor a világossága meg azt dönti el, hogy milyen idős ??? :o

2012. júl. 31. 13:10
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem, a viaszhártya színe a nemet mutatja. A kék a hím, a világos a tojó.

A fiatal madaraknak viszont sötét az írisze, az idősebbeknek pedig sárga.

2012. júl. 31. 15:47
 6/14 anonim ***** válasza:

A viaszhártyája színének,élénkségének SEMMI köze a korához!!!!!!!!!!!! Nem tudom honnan gondoljátok ezt válaszolók.

Nem tudsz nagyobb képet mutatni róla?

Nézd meg a szemeit. Ha van körülöttük fehéres karika akkor már ivarérett. Ha nincs akkor fiatal.

Fiatalok: [link]

Ivarérett: [link]

2012. júl. 31. 17:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Előző, nyugodj meg, mi is éppen azt mondtuk, hogy a viaszhártya színének nem a korhoz, hanem a nemhez van köze. ;-)
2012. júl. 31. 19:37
 8/14 A kérdező kommentje:
néha ilyen - néha olyan
2012. aug. 1. 07:44
 9/14 A kérdező kommentje:
Ja nem bocsánat van körülötte kör csak nehezebben látszik.
2012. aug. 1. 07:44
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha van akkor már ivarérett de ez nem jelenti azt hogy öreg is. A képen se tűnik idősnek.

Vannak játékai? Ki szoktátok engedni repülni mindennap? Ha nincs mi motiválja nem fog sokat mozogni és elhízhat.

2012. aug. 1. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!